Annonce
Fredericia

Klubberne er skuffede: Politikere bakker op om kunstgræs til kvinder ved FIC

EGIF har kunstgræsbane, men kunne godt bruge mere, og både EGIF og Fredericia KFUM mener, at det vil være klogere at anlægge mere kunstgræs hos en af de to klubber for at tilgodese både pigefodbold og drengefodbold. De er stærkt imod den beslutning, politikerne har truffet om at anlægge en kunstgræsbane ved FIC og trække byens piger ud til ny klub. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Der er fuld politisk opbakning til at placere en kunstgræsbane til kvindefodbold ved FIC. Det slår medlemmerne af kultur- og idrætsudvalget fast. Partierne er enige om, at placeringen ved FIC giver mest synergi, mens klubberne bag kvindefodbolden vender sig hårdt mod beslutningen, som, de håber, kan ændres.

Fredericia: Der er fuld politisk opbakning til, at entreprenørerne kan sætte spaden i jorden til en ny kunstgræsbane ved Fredericia Idrætscenter (FIC). Kunstgræsset er tiltænkt kvindefodbolden, men klubberne bag kvindefodbolden har i weekenden givet udtryk for stor frustration over banens placering.

Men ifølge kultur- og idrætsudvalget i Fredericia Byråd var klubberne selv med til at godkende placeringen i oktober. Udvalget mødtes tirsdag for at drøfte sagen i kølvandet på Fredericia Dagblads artikler om klubbernes reaktion på banens placering ved Monjasa Park.

- Vi drøftede sagen, som jeg hele tiden har været skeptisk over. Jeg har spurgt ind til, hvem der har ønsket banen, og været kritisk over, at det skulle være en bane kun til kvinder. Men jeg fik præsenteret et referat fra et møde i oktober, hvor borgmesteren, kommunaldirektøren, Susanne Mørck Bjerregaard (S) og Christian Jørgensen (V) fremlagde projektet med kunstgræsbanen. Der var opbakning, selv om jeg kunne forstå, at formanden for Fredericia KFUM David Gulløv gav udtryk for, at han mente, banen burde placeres i KFUM Parken, siger Karsten Byrgesen (Nye Borgerlige).

Fredericia Dagblad har gentagne gange bedt om at få oplyst, hvornår og hvordan ønsket om en kunstgræsbane er blevet draget ind i budgetforhandlingerne sidste år. Det har ikke været muligt at få præsenteret hverken en skriftlig henvendelse eller referat fra et møde, hvor det er sket.

Annonce

Bane kunne ramme flere

Til gengæld har Fredericia Dagblad set den ansøgning, Fredericia KFUM indsendte om at få placeret en ny kunstgræsbane i KFUM Parken. Banen skulle tilgodese både Fredericia Kvindefodbold, som er et initiativ under Fredericia KFUM, EGIF, Bredstrup Pjedsted Idrætsforening og Trelde GI, samt FC Ungdom og breddeholdene.

Projektet er blevet valgt fra, fordi det ikke vil opfylde ønsket om en 11-mands bane. For partierne har det været afgørende, forklarer de samstemmende overfor Fredericia Dagblad.

- Men vi kunne sagtens få plads til en fuld bane. Det handler om, at der skal flyttes to master, påpeger David Gulløv.

Næstformand i kultur- og idrætsudvalget Christian Jørgensen (V) håber, at klubberne og kommunen når til en god løsning.

- Vi vil allesammen interesserede i at finde den bedste løsning, og jeg tænker, at vi nu skal have samlet parterne til et dialogmøde. Da jeg trådte ind i byrådet for syv år siden, der var der kun en kunstgræsbane i Fredericia, nu har vi en række, og jeg tror næppe, at den, vi har vedtaget, nu bliver den sidste, siger Christian Jørgensen.

Annonce

Kan droppe samarbejde

De piger og kvinder, der spiller for Fredericia Kvindefodbold, er fortsat medlemmer af deres respektive klubber, som har deres spiller licens. Derfor kan moderklubberne i realiteten vælge at droppe det særlige initiativ omkring kvindefodbolden. En mulighed, som hverken Fredericia KFUM og EGIF vil afvise.

- Har I overvejet, at det kunne blive en konsekvens, så der ikke længere eksisterer et Fredericia Kvindefodbold og dermed ingen til at spille på banen ved FIC?

- Det, håber jeg ikke, bliver konsekvensen, og det tyder på, at der er en dialog, som ikke er taget. Den er jeg klar til at tage, men jeg kan bare konstatere, at det her er et ønske, der er blevet taget med i budgetforhandlingerne i allersidste øjeblik, og som kom fra Socialdemokratiet, siger Karsten Byrgesen.

Det bekræfter gruppeformand Søren Larsen (S). Ønsket blev båret ind i Socialdemokratiet, efter kulturudvalgsformand Susanne Mørck Bjerregaard havde haft en samtale med Fredericia Kvindefodbold.

- Vi vil rigtig gerne kvindefodbolden, og vi skal have en fortsat dialog med de klubber, der driver det i dag, så vi finder den bedste løsning, siger Søren Larsen.

Annonce

Tabere uanset hvad

Den løsning skulle være fundet, før byrådet vedtog at anlægge banen ved FIC, mener David Gulløv, formand for Fredericia KFUM.

- Det er rigtigt, at vi blev inviteret til et møde omkring kunstgræsbanen, men vi vidste, at den var besluttet. Vi gjorde det helt tydeligt, at vi ikke mente, at det var en god idé. Vi forklarede de konsekvenser, det kunne få for både os og EGIF. Vi sagde, at uanset hvad vi gjorde, så ville vi stå tilbage som taberne, siger han.


Vi gjorde det helt tydeligt, at vi ikke mente, at det var en god idé. Vi forklarede de konsekvenser, det kunne få for både os og EGIF. Vi sagde, at uanset hvad vi gjorde, så ville vi stå tilbage som taberne.

David Gulløv, formand for Fredericia KFUM


- Det fremgår ikke af referatet, at I er direkte imod placeringen. Kunne I ikke have gjort det tydeligere?

- Ingen var i tvivl om, hvad vi mente, og vi blev lovet, at man ville imødekomme både os og EGIF. Vi ville blive indkaldt til møder. EGIF har haft en drøftelse med forvaltningen, men ikke os. Vi er helt enige om, at vi er skuffede over, at politikerne på den måde handler hen over hovedet på os frivillige, siger David Gulløv.

Derfor udfordrer beslutning klubberne

I har i budgetforliget og med Jeres udmelding valgt følgende:

- Fjerne 20-25% af medlemmerne fra to af byens største klubber - hvilket giver et kæmpe fald i det sociale liv som er i klubberne. Hermed ændrer I også det grundlag, hvormed klubberne kan hente frivillig hjælp.

- Ændre den synergi, der er ved at kvinder/mænd ser hinanden - og muligvis træner sammen.

- Ændre fodboldklubbernes lyst til at samarbejde med hinanden. Vi risikerer jo, at kommunen bare dikterer hvad vi skal fremadrettet. Det her er simpelthen ikke smart i en periode, hvor samarbejdet klubberne imellem er i en positiv udvikling.

- Skabe endnu en fodboldklub i en by, hvor vi allerede er for mange. Dette medfører bl.a. en øget konkurrence om sponsormidler i en tid, hvor de bliver sværere at skaffe.

- 30.000 kr til konkurrerende fodboldskole. Der ER allerede to eksisterende fodboldskoler i den uge, som KF har valgt - og begge tilbyder hvis muligt rene pigehold.

Klubberne har stadig ikke forstået, hvordan og hvorfor man vil samle kvindefodbolden ved FIC.

- Både vi og EGIF er glade for at have pigerne som en del af klubberne. Det vil være trist for klublivet, hvis de forsvinder, mener David Gulløv, som sammen med formand for EGIF Fodbold Mads Hansen har sendt en appel til byrådet om at genoverveje beslutningen om kunstgræs ved FIC.

- Jeg ved godt, at der er indgået en kontrakt med en entreprenør, men hvis man vil, så kan man trykke på pauseknappen og vælge at enten placere banen hos os eller i EGIF, siger David Gulløv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Annonce