Annonce
Fredericia

Politikere efter handicap-sag: Stop for resultat-løn til konsulenter

Sagen om konsulenterne maner til eftertanke, mener Venstres Peder Tind. Foto: Peter Leth-Larsen
Konsulenter skal ikke have provisionsløn, men et fast beløb. Det mener Venstre efter sagen med et konsulentfirma på handicap-området. Firmaet forhandlede en prisnedsættelse på 3,7 millioner kroner og fik ti procent af beløbet i løn.

Fredericia: Ti procent af besparelsen går til Brorson Consult.

Det står der i kontrakten mellem konsulentfirmaet og Fredericia Kommune i sagen om takstnedsættelser for botilbud på handicapområdet. Som tidligere nævnt fik konsulenterne forhandlet prisen ned med 3,7 millioner kroner på i alt 13 sager.

Men betalingsmodellen får kritik af flere politikere. Venstres Peder Tind er ikke tilhænger af den fremover, selvom flere kommuner har brugt metoden.

- Jeg synes ikke, at vi skal bruge provisionslønnede konsulenter. Jeg synes, der skal aftales et fast beløb for den hjælp, vi får fra konsulenterne. Vi skal tage ved lære af dette, siger Peder Tind (V), som er formand for social- og beskæftigelsesudvalget.

Han understreger, at det grundlæggende er sundt at give området et eftersyn, da det er presset af stigende udgifter.

- Der skal ikke være en procentmæssig gevinst. Der kan opstå en mistillid om, der nu er skruet op for den. Det er ikke, fordi jeg tror det. Det vil jeg gerne understrege. Men derfor må man gerne reflektere over tingene, og det kalder situationen også på, siger Peder Tind.

Annonce

"Et farligt princip"

Enhedslistens Cecilie Roed Schultz kalder resultatløn for "et farligt princip".

- Der ligger en farlig motivation i det. Ingen synes, vi skal betale for meget for de tilbud, og skatteborgernes penge skal bruges fornuftigt. Men måden at aflønne er et problem, og der kan opstå en interessekonflikt. Jeg kan godt forstå, hvis man bliver utryg, siger Cecilie Roed Schultz.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) har ingen kommentar til forslaget. Men økonomiudvalget anbefaler, at både senior- og handicapudvalget og social- og beskæftigelsesudvalget drøfter sagen på næste møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

USO åbner pop-up outlet i Vendersgade: Vi har fået gode tilbud fra leverandører

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Frisør håber på biler i Vendersgade: Kunder parkerer for langt væk i dag

Fredericia

Efter voldskred: Rydnings-firma er ekstra opmærksom i regnen

Annonce