Annonce
Fredericia

Politikere efter handicap-sag: Stop for resultat-løn til konsulenter

Sagen om konsulenterne maner til eftertanke, mener Venstres Peder Tind. Foto: Peter Leth-Larsen
Konsulenter skal ikke have provisionsløn, men et fast beløb. Det mener Venstre efter sagen med et konsulentfirma på handicap-området. Firmaet forhandlede en prisnedsættelse på 3,7 millioner kroner og fik ti procent af beløbet i løn.
Annonce

Fredericia: Ti procent af besparelsen går til Brorson Consult.

Det står der i kontrakten mellem konsulentfirmaet og Fredericia Kommune i sagen om takstnedsættelser for botilbud på handicapområdet. Som tidligere nævnt fik konsulenterne forhandlet prisen ned med 3,7 millioner kroner på i alt 13 sager.

Men betalingsmodellen får kritik af flere politikere. Venstres Peder Tind er ikke tilhænger af den fremover, selvom flere kommuner har brugt metoden.

- Jeg synes ikke, at vi skal bruge provisionslønnede konsulenter. Jeg synes, der skal aftales et fast beløb for den hjælp, vi får fra konsulenterne. Vi skal tage ved lære af dette, siger Peder Tind (V), som er formand for social- og beskæftigelsesudvalget.

Han understreger, at det grundlæggende er sundt at give området et eftersyn, da det er presset af stigende udgifter.

- Der skal ikke være en procentmæssig gevinst. Der kan opstå en mistillid om, der nu er skruet op for den. Det er ikke, fordi jeg tror det. Det vil jeg gerne understrege. Men derfor må man gerne reflektere over tingene, og det kalder situationen også på, siger Peder Tind.

Annonce

"Et farligt princip"

Enhedslistens Cecilie Roed Schultz kalder resultatløn for "et farligt princip".

- Der ligger en farlig motivation i det. Ingen synes, vi skal betale for meget for de tilbud, og skatteborgernes penge skal bruges fornuftigt. Men måden at aflønne er et problem, og der kan opstå en interessekonflikt. Jeg kan godt forstå, hvis man bliver utryg, siger Cecilie Roed Schultz.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) har ingen kommentar til forslaget. Men økonomiudvalget anbefaler, at både senior- og handicapudvalget og social- og beskæftigelsesudvalget drøfter sagen på næste møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

FC Fredericia For abonnenter

Nu kan FC Fredericia vinde de kampe, som de aldrig vinder

Fredericia

FHK skal stække KIF's overtal: Det er ikke charmerende, men det er effektivt

Annonce