Annonce
Fredericia

Politikere er enige: Her skal det nye campus ligge

Politikerne har lagt sig fast på placeringen af et nyt uddannelsescampus: Kanalbyen. Foto: Morten Pape
Endnu er der ikke afsat store beløb, men politikerne er enige om, hvor et nyt uddannelsescampus i Fredericia skal ligge. Desuden forbedres uddannelsernes økonomi med 1,5 millioner kroner fra næste år.

Fredericia: Beløbet er ganske lille i det store budget for 2020.

Men byrådet traf ifølge Pernelle Jensen (V) med budgettet en stor beslutning om et kommende uddannelsescampus i Fredericia.

- Vi er enige om, at de bedste placeringer er nede i Kanalbyen. Vi har også kigget på Bülows Kaserne i den forbindelse, men det ville koste for mange penge at sætte i stand, siger Pernelle Jensen, som er formand for uddannelsesudvalget.

I første omgang er der afsat 268.000 kroner til arbejdet i 2020.

- Det betyder, at vi har udelukket andre placeringer. Vi går videre med Kanalbyen. Man kan nu gå ind i en lidt mere seriøs snak om, hvad de forskellige aktører kan se sig selv i, siger Pernelle Jensen og tilføjer:

- Vi satte en campusanalyse i gang i sidste års budget, og de penge arbejder vi videre med. Campus er ikke noget, vi løser alene, men sammen med samarbejdspartnere.

Annonce

Overvejer fremtid for kasernen

Ved at satse på Kanalbyen har politikerne også fravalgt Bülows Kaserne som uddannelsescampus.

- Hvis man skal op på det niveau, som uddannelsesinstitutioner forventer til et campus med åbne og lyse lokaler, så er kasernen ikke i en stand, hvor det kan svare sig, siger Pernelle Jensen.

Politikerne skal overveje de fremtidige muligheder for de kommunalt ejede kasernekvadratmeter.

- Vi skal kigge på en større plan for Bülow Kaserne. Nu begynder vi at kigge på andre anvendelsesmuligheder. Det er en opgave, vi tager op i økonomiudvalget, siger Pernelle Jensen, som er glad for de mange aktiviteter, som i dag er i de røde murstensbygninger nær Østerstrand.

- Alle har fået at vide, de låner kasernen midlertidigt. Men der foregår mange ting deroppe, som bare skal blive ved. Vi har en forenings-gang, vi lejer ud til, der er Fredericia Esport, Makerspace, iværksætteri-miljøet og aktiviteterne i Eksercerhuset, så der er meget liv på kasernen. Vi også skal kigge på en langsigtet løsning, men de gode aktiviteter, som er der nu, skal selvfølgelig fortsætte, siger Pernelle Jensen.

Bonus til uddannelser

Fredagens budgetforlig bød på andre gode uddannelsesnyheder. Der er afsat 0,5 millioner kroner til en ekstra busafgang mellem Skærbæk og Fredericia Gymnasium. Desuden bliver alle byens uddannelsesinstitutioner fremover fritaget for at betale grundskyld. Det kommer til at koste 1,5 millioner kroner årligt fra 2020.

- Vi vil gerne være en uddannelsesby, og det er en måde, vi kan hjælpe uddannelsesinstitutionerne, siger Pernelle Jensen, som tog idéen med til budgetforhandlingerne.

Forslag i venteposition

En anden Venstre-idé handlede om daginstitutionsområdet. Partiet ønskede, at forældre udelukkende skal betale for den institutionsplads, barnet bruger. I dag går man over til en lavere takst, når barnet fylder tre år og skal i børnehave. Men reelt flyttes mange børn til børnehaven, når de er to og et halvt. Dermed betaler forældre for en dyrere vuggestueplads, selvom barnet er i børnehave, hvilket ifølge Venstre er en "overpris".

- Forvaltningen skal bruge lidt tid på at finde en løsning på, hvordan man håndterer det, siger Pernelle Jensen.

Forligspartierne vil afvente finansloven for 2020 og derefter drøfte "hvordan daginstitutioner i Fredericia kan styrkes". Her kommer forældrebetaling og overgange fra vuggestue til børnehave med i diskussionen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender?

Læserbrev: Dansk Folkeparti mener, at muligheden for betalt orlov til byråds- og regionsrådsmedlemmer skal forbydes. Det er en dobbelt standard, som DF spiller ud med. Det er det, fordi at en DF'er, der er medlem af Folketinget og samtidig er byrådsmedlem, modtager 24 månedslønninger på et år. Komisk. Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender? Kompetente formænd for regionsrådene og ansvarsbevidste borgmestre må være de bedste til at stramme tøjlerne, hvis orlov er et problem. Sagen er i virkeligheden den, at DF burde kigge på sig selv. Det er udpræget, at DF's folketingsmedlemmer også er valgt til et byråd - også kaldet et dobbeltmandat. For et folketingsmedlem er arbejdspresset på tinge noget, der let sniger sig op på en arbejdsuge med 60 timers arbejde. De betales godt for ulejligheden og trækker samtidig en række frynsegoder. Men når DF-folketingsmedlemmet også er byrådsmedlem, opstår den komiske situation. Der trækkes med store smil løn fra Folketinget samtidig med, at folketingsmedlemmet trækker løn og vederlag fra den kommune, hvor vedkommende sidder i byrådet. At være medlem af et byråd betyder tilstedeværelse i lokalsamfundet ugen igennem, hvad enten det er udvalgsmøder, invitation fra borgere eller interesseorganisationer m.v. Der kræves en arbejdsindsats fra et byrådsmedlem. Når folketingsmedlemmet så samtidig er f.eks. formand for et kommunalt udvalg, viceborgmester m.m., ringer kasseapparatet, og der aflønnes med flere hundredetusinde om året. Det er komisk, at medlemmer af Folketinget normalt kun er til rådighed i kommunen på mandage. Det skal ses i sammenhæng med, at de betales for hele ugen, men maksimalt er tilstede 20 pct. af tiden.

Annonce