Annonce
Vejle

Politikere er på jagt efter offentlige toiletter: Overvejer at få private med

Tjek af tilstanden på de offentlige toiletter under det gamle rådhus i Vejle. Foto : Søren E. Alwan
Teknisk udvalg sætter endnu engang fokus på toilet-situationen i Vejles midtby - forvaltningen har kontakt med Føtex.
Annonce

Vejle: Det koster point hos vejlenserne og byens gæster, hvis man ikke kan finde et offentligt toilet, når trangen melder sig.

For et år siden drøftede politikerne i teknisk udvalg senest ønsket om flere toiletter i midtbyen, og her et år efter gør forvaltningen på tirsdagens møde status over, hvad der er sket siden.

Og her kan forvaltningen blandt andet berette, at der har været kontakt til Føtex i Nørregade.

Ifølge meldingen til politikerne har Føtex åbnet muligheden for offentlig adgang til kundetoiletterne. Det kræver dog, at kommunen er klar til at betale for rengøringen - en time om dagen. Det vil udløse en årlig regning på 187.000 kroner, har forvaltningen regnet sig frem til.

Kommunale toiletter

Kommunen har toiletter ved Volmers Plads, på Ved Anlæget, i Foldegade, i Vejle Musikteater og på Marias Plads. Toiletterne er gratis og døgnåbne.

Det offentlige toilet under Vejle Rådshus renoveres i 2019 og gøres handicapvenligt. Toilettet er gratis og har åbent mandag-torsdag kl. 9-17.30, fredag kl. 9-19 og lørdag kl. 9-14.

Kilde: Teknisk udvalgs dagsorden

Annonce

Flere end i Kolding

De penge skal politikerne i givet fald finde på udvalgets budget. Her er der - som embedsmændene bemærker - "ikke afsat midler til rengøring af supplerende toiletter i midtbyen".

I forbindelse med sagen har forvaltningen kortlagt toiletfaciliteterne i midtbyen. Udover de seks kommunale toiletter har blandt Bygningen toiletter med offentlig adgang på hverdage, og tæt på har det tidligere butikscenter Mary's også et toilet.

På kommunens egen liste står seks toiletter - blandt andet toiletterne under Vejle Rådhus, der i disse måneder er ved at blive renoveret. Dermed ser det ud til, at der rent faktisk er flere offentlige toiletter i centrum af Vejle end i nabobyen Kolding, hvor man, så vidt avisen har kunnet google sig frem til, tilbyder fire offentlige aftrædelsesrum i bykernen.

Annonce

Bedre skiltning

Udover antallet af toiletter får politikerne også status på et andet vigtigt punkt på udvalgsmødet i oktober sidste år. Her blev der spurgt til skiltningen: Altså om der var sørget for, at de trængende kunne finde vej til toiletterne.

Her er der for alvor sket noget - i form af de seks nye henvisnings-skilte i gågade. Ud over at vise vej til forretninger i sidegaderne udpeger de også vejen til offentlige toiletter. Nu er så spørgsmålet, om der skal vises vej til endnu flere. Det diskuterer politikerne tirsdag.

29. juli 2017 fortalte avisen om restultatet af et tjek af byens offentlige toiletter. Ikke alle levede op til den standard, de fleste forventer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce