Annonce
Fredericia

Politikere: Fredericia skal have et naturråd

Politikerne vil gerne oprette naturråd. Foto: Claus Fisker
Miljø- og Teknikudvalget vil i højere grad inddrage lokale ildsjæle i kommunens natur- og miljøarbejde. Så hvis organisationer vil være med, er et nyt naturråd er på vej.

Fredericia Kommune: Politikerne i Miljø- og Teknikudvalget vil invitere grønne organisationer og erhvervslivet til møde for at afklare, om der er interesse for at etablere et naturråd i Fredericia. Ønsket er at involvere lokale interessenter i kommunens arbejde med at udvikle, formidle og beskytte naturen.

- Vi har rigtig mange lokale ildsjæle i Fredericia, der alle arbejder for at styrke de mange naturperler i vores område. Vi vil derfor undersøge muligheden for at samle kræfterne i et fælles råd, der kan komme med input og idéer til det politiske arbejde med natur og miljø. Det vil også give os bedre mulighed for at understøtte de mange lokale initiativer, der i forvejen er i fuld gang på frivillig basis, siger udvalgsformand Christian Bro (S) i en pressemeddelelse.

.

Populært

Foreløbigt er det planen, at rådet skal bestå af en god repræsentation af grønne foreninger med lokalafdelinger i Fredericia, landbrugsforeninger, der repræsenterer lokale lodsejere, og politikere fra kommunens miljø- og teknikudvalg.

Naturen i og omkring Fredericia er i forvejen populær. Det bekræftede en undersøgelse i Borgerpanelet sidste år. Her svarede næsten alle af de 770 adspurgte borgere, at de bruger kommunens grønne områder, og mere end to tredjedele svarede, at de færdes i den lokale natur mindst én gang om ugen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce