Annonce
Fredericia

Politikere har sat penge af til bedre trafikforhold i DanmarkC

Trafikforholdene skal forbedres i DanmarkC, hvor blandt andet BlueWater Shipping rykker ind. Her fra virksomhedens rejsegilde i april. Arkivfoto: Mette Mørk
Fredericia - Trafikforholdene ved DanmarkC og Taulov/Skærbæk bliver snart sat under lup. Byrådspolitikerne besluttede ved årets budgetforlig at sætte penge af til at udbygge mulighederne for at køre med modulvogntog og særtransporter og at undersøge trafikforholdene i Skærbæk og Taulov.

Årsagen er, at der allerede er ved at vise sig problemer flere steder, fortæller formand for miljø- og teknikudvalget, Christian Bro (S).

Det gælder blandt andet nogle af de boulevarder, som er for smalle til de store lastbiler. Det samme gælder rundkørsler, og nogle steder er der smalle sving.

- Vi har allerede en alenlang liste af ting derude, som vi gerne vil lave om. Skal vi udføre alt det, vi gerne vil, taler vi et uendeligt antal millioner. Derfor handler det ligeså meget om at få lavet en prioriteret liste. Når man har en million, er det dumt at bruge den på det forkerte, siger Christian Bro.

Kø om morgenen

Det er blandt andet modulvogntog, som kræver mere plads. Modulvogntogn kommer i øjeblikket til blandt andet postcentret i DanmarkC.

Der er også problemer med tæt trafik og køforhold om morgenen fra motorvejen ved Taulov. Det skal der også kigges på, siger Christian Bro.

Samtidig vil undersøgelsen se på mulighederne for cykelstier og eventuelle bedre forhold for fodgængere.

Gang i DanmarkC

Miljø- og teknikudvalgsformanden forventer, der kun bliver mere trafik i DanmarkC, så derfor skal der ske noget.

- Det ser ud til, der for alvor er kommet gang i DanmarkC. Det er især inden for logistik. Det er billigere at fragte ting til Fredericia, når man også kan få en fragt med ud af byen igen. Det er synergieffekten af at have samme type virksomheder i samme område, forklarer Christian Bro.

Kommunen vil udbygge mulighederne for at køre med modulvogntog og særtransporter, så der er afsat fire millioner kroner til projektering i 2017 og fuld implementering i 2018.

Desuden er der sat 600.000 kroner af til at fortsætte forsøgsordningen med erhvervsbussen i området. I budgetforliget er der ikke sat et beløb af til at undersøge trafikforholdene.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce