Annonce
Erhverv

Politikere laver ny samarbejdsaftale: Flere fredericianere skal i job

Fra nytår vil en ny samarbejdsaftale mellem Fredericia Kommune, erhvervslivet og LO-fagbevægelsen træde i kraft. Målet er at få flere ledige fredericianere i job, skabe flere lære- og elevpladser og efteruddanne arbejdsstyrken. Arkivfoto: Søren Gylling
Politikere forventer at spare mindst fem millioner kroner på at få ledige fredericianere i job.
Annonce

Fredericia: Da de 21 byrådspolitikere for nylig blev enige om et budgetforlig for 2020, var et af punkterne en ny samarbejdsaftale.

Aftalen, der skal indgås mellem Fredericia Kommune, det lokale erhvervsliv i form af Business Fredericia og LO-fagbevægelsen, skal fra nytår få flere fredericianere i job.

Politikerne har i budgetforliget trukket de overordnede linjer for samarbejdsaftalen op, og så skal detaljerne forhandles på plads med parterne inden jul. Målet er, samarbejdsaftalen skal træde i kraft ved årsskiftet - når den nuværende udløber. Hvor længe den nye samarbejdsaftale skal løbe, er ikke på plads endnu.

- Der skal være et meget klart fokus på 2020. Der vil dog være elementer og initiativer, som skal sættes i gang og vare længere end 2020, fortæller borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Jeg lytter til alle idéer fra erhvervslivet, LO-fagforeningerne og partierne i byrådet for at sikre en god aftale. Hovedfokus er at få flere i arbejde - særligt de udsatte.

Borgmester Jacob Bjerregaard (S)

Annonce

Sænker dækningsafgift

I budgetforliget står der blandt andet følgende om aftalen: Der indgås et forpligtende samarbejde mellem erhvervslivet og Fredericia Kommune i forhold til at intensivere indsatsen, så flere fredericianere kommer i beskæftigelse. Der vil være en gensidig forpligtelse svarende til en gevinst på mindst fem millioner kroner i kommunens økonomi.

Fredericia Kommune sætter fem millioner kroner af som buffer i tilfælde af, at målet ikke nås.

Desuden skal samarbejdet omkring efteruddannelse af Fredericias arbejdsstyrke og sikringen af praktikpladser fortsætte. Dækningsafgiften bliver sænket 0,2 promille.

Som en del af den kommende samarbejdsaftale bliver der nedsat et nyt råd for beskæftigelse med repræsentanter fra byråd, erhvervslivet, LO-fagbevægelsen og uddannelsesinstitutioner. Der er afsat en million kroner, der skal gå til beskæftigelsesfremmende aktiviteter eventuelt i form af ansættelse af personale. Desuden er der afsat tre millioner kroner årligt til at nedsætte et byforum, som får til opgave at imødegå pres fra nethandel på byens butikker og skabe liv i midtbyen.

Når budgetforliget er endeligt vedtaget i december, kan den endelige samarbejdsaftale forhandles på plads.

- Jeg lytter til alle idéer fra erhvervslivet, LO-fagforeningerne og partierne i byrådet for at sikre en god aftale. Hovedfokus er at få flere i arbejde - særligt de udsatte, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ruth og Vagn har holdt sammen i 70 år

Annonce