Annonce
Livsstil

Politikere rækker hånd til husejere - byfornyelse skal give liv i tomme boliger

Steen Wrist Ørst, fungerende borgmester og næstformand i by- og planudvalget i Fredericia byråd, er parat med en håndsrækning til husejere med tomme boliger. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
fredericia - Politikerne i Fredericia byråd har fokus på tomme boliger i kommunen og taget initiativ til at give husejeren en håndsrækning.

- Dybest set handler det om, at vi får gjort de tomme boliger attraktive at bo i, og det kan vi kun gøre i et samarbejde med husejerne.

Det siger Steen Wrist Ørst (S), medlem af by- og planudvalget i Fredericia byråd.
Annonce

Politisk vilje

- Sidste år var der politisk vilje til at afsætte midler til byfornyelse, og jeg tror på, at der også til næste år vil være et pænt beløb at finde på den konto, siger han.

Byfornyelsesmidlerne er en hjælp til husejerne til at få renoveret deres ejendomme, så de bliver mere tidssvarende.
Annonce

Kvarterløft gavner

Steen Wrist Ørst glæder sig over, at antallet af tomme boliger i Fredericia er faldet de seneste fem år og så gerne, at den udvikling blev speedet op.

- Vi sætter i disse år en række initiativer i gang, blandt andet kvarterløft, som gør det attraktivt, at bo i nogle områder af byen, hvor det måske i en periode har været mindre populært at finde en bolig, siger han.

I den indre by er der en række meget små lejligheder, som Steen Wrist Ørst mener, man med fordel kunne slå sammen til færre, men større enheder.
Annonce

Et byggeboom

Når Fredericia lige nu har 1322 tomme boliger og når det udgør en højere procentandel af den samlede boligmasse end nabobyerne, så mener Steen Wrist Ørst, at det bl.a. skyldes det byggeboom, som vi oplever i disse år i bl.a. Ullerup-området.

Unge børnefamilier bygger eget hus og flytter ud af lejligheder i bl.a. midtbyen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce