Annonce
Fredericia

Politikere sætter turbo på planer for hovedsæde til 300 ansatte

By- og planudvalget har sagt ja til et lokalplanforslag for området ved Ballesvej, hvor DLG vil opføre domicil. Byggeriet må maksimalt være i tre etager. Arkivfoto

En ny lokalplan for området omkring Ballesvej er på vej gennem det politiske system, så DLG hurtigt kan komme i gang med at opføre nyt domicil til 300 medarbejdere.

Snoghøj: By- og planudvalget har på et ekstraordinært udvalgsmøde mandag eftermiddag godkendt og videresendt et lokalplanforslag for erhvervsbyggeri på Ballesvej. Planen giver mulighed for, at DLG kan opføre sit nye hovedsæde med plads til 300 ansatte.

Planen skal efterfølgende godkendes af økonomiudvalget og byrådet 23. april, så den hurtigt kan sendes i høring. Planen skal vedtages hurtigst muligt, så DLG kan komme i gang med at opføre det store arkitekttegnede domicil til de 300 ansatte fra DLG, som i 2020 rykker fra København til Fredericia.

- Det er en rigtig god historie, at DLG har besluttet at flytte fra hovedstaden og hertil. Derfor er vi også fuldt optaget af hurtigt at få det planmæssige grundlag på plads. De ønsker at opføre et domicil, som ser utroligt spændende ud, og vi er indstillet på at gøre vores til, at sagen bliver ført hurtigt igennem , siger formand for by- og planudvalget, Steen Wrist Ørts (S), på vegne af et helt enigt udvalg.

Annonce

Det er en rigtig god historie for Fredericia, at DLG har valgt at rykke deres hovedsæde fra centrum af København til Ballesvej.

Formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts

Vil ikke genere lejr

Lokalplanen afløser den gamle byplanvedtægt, som er den ældste i Fredericia. Den fastslog oprindeligt, at der skulle være boliger på arealet.

- Men den plan er efterfølgende blevet imødegået af flere kommuneplaner, der har udlagt dele af området til erhverv, siger Steen Wrist.

Der er placeret boliger i området fra Kystvejen ned mod Lillebælt på den anden side af Ballesvej. Desuden ligger Lyngsbolejren neden for det areal, hvor DLG nu ønsker at bygge.

- Hovedsædet vil blive placeret, så det ikke kommer til at genere lejren, så det forventer jeg ikke giver problemer, siger Steen Wrist.

Vej skal udvides

Med udsigt til 300 medarbejdere samlet i hovedsædet er der lagt op til, at smalle Ballesvej skal udvides.

- Det kommer til at ske, og det bliver i en fordeling med DLG. Jeg forudser også, at der skal gøres noget for infrastrukturen i forhold til den trafik, som ender på Kystvejen og måske rammer Lyngsoddevej og Vester Ballevej. Det er vigtigt, at vi sætter fokus på det, så vi er forberedte, siger Steen Wrist.

Der bliver etableret parkeringsareal ud mod Ballesvej, og der er lagt an til stianlæg med adgang for offentligheden fra Ballesvej ned over DLG-grunden til Lillebælt.

Lokalplanforslaget rummer en lang række krav til tagmaterialer, solcelleanlæg og skiltning. Der må opsættes en enkelt skiltepylon til at markere hovedsædet, men den må ikke være højere end seks meter. Der må ikke være lysskilte eller andet, som kan genere naboerne.

Udkig fra kirken

Lokalplanområdet ligger inden for kirkeomgivelserne for Lyng Kirke. Det betyder, at forvaltningen allerede har været i dialog med Haderslev Stift om disponeringen og udnyttelsen af området. I lokalplanforslaget har man derfor allerede taget hensyn til at indsigten til kirken ikke forringes, og at det samme gælder udsigten.

Umiddelbart synes den eneste udfordring i forhold til kirken at været omkring udsigten fra et mindre vindue i kirken.

- Det bliver der kigget yderligere på i forbindelse med den endelige udformning af byggeriet, siger Steen Wrist.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Varme Titans kan gøre det igen

Fredericia For abonnenter

Måske ny ansøgning om lov til flere boliger i Erritsø: Investorer ser åbning

Danmark For abonnenter

Millionsvindler kendt i fodboldkredse – tidligere dømt for at køre fans ned

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];