Annonce
Fredericia

Politikere ser positivt på Hejse Kro-udvidelse: Men tilladelse lader vente på sig

Hejse Kro ønsker at satse mere på hoteldrift og vil bygge værelser bag kroen. Foto: Peter Leth-Larsen
Idéen om nye værelser på Hotel Hejse Kro får en positiv modtagelse hos politikerne. Men ansøgningen om udvidelse blev i første omgang udskudt.

Fredericia: Hotel Hejse Kro vil gerne udvide med opførelsen af 60 værelser.

Det har den historiske kro søgt om tilladelse til, men by- og planudvalget sagde hverken ja eller nej, da sagen blev behandlet onsdag.

- Vi har i udvalget set på sagen, men har brug for flere oplysninger, før vi endeligt kan tage stilling. Vi ønsker oplysninger om, hvordan udearealerne indrettes, så vi sikrer os, at bebyggelsen fremstår som en enhed, og der også er taget hensyn til parkering og beplantning ind mod erhvervsarealet, lyder det fra Steen Wrist Ørts (S), som er formand for by- og planudvalget.

Hejse Kro ligger i en landzone, og der kræves landzonetilladelse, hvis virksomheden skal have lov til at udvide.

Annonce

Mangel på hotelplads

Kroen ønsker at satse mere på værelsesudlejning, blandt andet til håndværkere i forbindelse med byggeriet af Googles datacenter.

Den tanke får en positiv modtagelse fra Steen Wrist Ørts. Blandt andet fordi at flere hotelværelser kan gøre Fredericia mere konkurrencedygtig i forhold til at få store konferencer til byen. Mangel på hotelplads er et minus for Fredericia, når fæstningsbyen vil tiltrække konferencer. Her er der hård konkurrence fra byer som eksempelvis Odense og Aalborg.

I den sammenhæng Hotel Hejse Kros projekt være interessant, mener politikeren.

- Vi anerkender til fulde behovet for at øge hotelkapaciteten i Fredericia. Det er et spændende projekt, siger Steen Wrist Ørts.

Hotelplanerne på Hejse Kro er opstået, efter at nye folk er kommet i spidsen for den daglige drift. Tilbage i maj blev driften overtaget af Bjørn Ipsen fra Aarhus.

Hotellet har indsendt to mulige planer for værelsesbyggeri, og bygningerne er tegnet af Mobilhouse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Annonce