Annonce
Fredericia

Politikere siger ja til større kolonihavehuse - nej til helårsboliger

Lokalplanen for kolonihaveområdet omkring Egeskovvej er tæt på endelig godkendelse. By- og planudvalget er enige om, at der må bygges 101 kvadratmeter på hver af de store grunde - ejerne må selv fordele kvadratmeterne mellem skure og bolig. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der må bygges op til 101 kvadratmeter i kolonihaverne ved Egeskovvej. Det er langt mere end i dag. Det fastslår en ny lokalplan, som by- og planudvalget har godkendt og sendt videre til byrådet. Planen fastholder, at der ikke er tale om helårsbeboelse.

Fredericia: Et enigt by- og planudvalg har godkendt en lokalplan for kolonoihaveområdet ved Egeskovvej. Planen betyder, at der højst må bygges 101 kvadratmeter beboelse og skur på de enkelte grunde, men slår fast, at der ikke må være helårsbeboelse.

- I dag må der højest være en bebyggelse på 35 kvadratmeter, så vi har udvidet muligheden for at bygge betragteligt. Vi har også sagt, at man selv må bestemme, hvordan de 101 kvadratmeter fordeles, dog højest med 80 kvadratmeter bebyggelse. Men man kan eksempelvis bygge et skur på 50 kvadratmeter og en beboelse på 51 kvadratmeter, siger formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S).

I udgangspunktet var der i lokalplanforslaget lagt op til 80 kvadratmeter bolig og 21 kvadratmeter skur.

- Men en del af kommentarerne fra folk har været, at 21 kvadratmeter er for lidt til et skur. Det er modtaget og taget til efterretning, siger Steen Wrist.

Annonce

I dag må der højest være en bebyggelse på 35 kvadratmeter, så vi har udvidet muligheden for at bygge betragteligt. Vi har også sagt, at man selv må bestemme, hvordan de 101 kvadratmeter fordeles.

Formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S)

Individuel vurdering af huse

Der er kommet omkring 40 høringssvar til lokalplanforslaget, og som ventet handler det om to ting.

- Jeg sagde allerede i byrådssalen, da vi vedtog forslaget, at diskussionen ville gå på størrelsen af bebyggelse og spørgsmålet om helårsbeboelse. Og det har holdt stik, siger Steen Wrist.

Flere indlæg handler om at gøre det lovligt at bo i kolonihavehusene året rundt, som det allerede sker i dag.

- Men jeg må bare sige, at vi ikke har ændret noget på det. Det er ulovligt i dag at bo i området året rundt, og det er det fortsat, siger formanden.

- Hvad kommer der til at ske?

- Nu skal planen først godkendes i byrådet, men derefter bliver det et administrativt arbejde, der går i gang. Vi skal indskærpe reglerne og skal i gang med en individuel vurdering af de huse, som ligger der i dag, siger Steen Wrist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Annonce