Annonce
Kolding

Politikere speeder op under forbedringer af bymidten: Her skal være dejligt at være, når corona-krisen er ovre

Nu lægger Koldings politikere hovederne i blød for i en fart at få landet en aftale, der skal sikre, at der hurtigt bliver gennemført en lang række tiltag, så midtbyen er mere hyggelig og attraktiv at vende tilbage til efter coronakrisen. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Der skal gøres alt, hvad gøres kan, for at Koldings handlende og byens kunder kommer tilbage til en midtby, der er dejlig at være i. Politisk aftale om, hvad der skal ske, på plads hurtigt efter påske, siger borgmesteren.

Kolding: Der skal gøres alt, hvad gøres kan, for at byens handlende og kunder omme på den anden side af den ødelæggende coronapandemi vender tilbage til en bymidte, som er dejlig, sjov og hyggelig at opholde sig i.

Det er overskriften for det arbejde, som gruppeformændene for alle byrådets partier og borgmesteren netop har fyret op under, da de mødtes på et online Skype-møde.

- Der er ingen tvivl om, at detailhandlen styrtbløder nu, og i forvejen havde vi jo en midtby med udfordringer og butikslukninger. Det var derfor, at vi sidste år nedsatte en Task Force til udvikling af Kolding bymidte.

- Men vi ved jo godt, at coronakrisen betyder, at flere risikerer at bukke under. Derfor er vi nødt til at få rykket på den her dagsorden hurtigere end planlagt for at skabe optimisme og grobund for en lyst til, at alle og gerne endnu flere vender tilbage og siger "her vil jeg gerne være ", når krisen er ovre. Og vi skal gerne holde fast ved den effekt, som coronakrisen viser lige nu - nemlig at flere handler lokalt, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Annonce

Hoveder i blød

Mellem gruppeformændene er det aftalt, at partierne nu hver især lægger hovederne i blød for at komme med gode ideer og input til en politisk aftale om de tiltag, der skal sættes i gang.

Jørn Pedersen regner med, at aftalen kan komme på plads lige efter påske, og at arbejdet straks derefter går i gang.

Men Kolding er en kommune med meget stram økonomi. Hvor skal pengene komme fra?

- Lige nu forhandler regeringen og Kommunernes Landsforening om at hæve kommunernes anlægsrammer, så det kan der komme et større råderum ud af. Og ja, det koster penge. Men det koster endnu flere penge, hvis det hele lukker om ørerne på os, siger Jørn Pedersen.

Vil du bruge de cirka fem millioner kroner, som Venstre og Dansk Folkeparti vil spare årligt ved at lukke Mungo Park/TeaterTid på det her?

- Nej, nej. Det er en helt anden sag. De penge, tænker jeg, skal bruges på andre former for oplevelsesøkonomi i midtbyen såsom koncerter og andre former for teater og optrædender, svarer borgmesteren.

Topliste er input

Politikerne får i løbet af kort tid et notat om de konkrete forslag, den særlige Task Force arbejder med, og Kolding Ugeavis' Topliste over læsernes ønsker til midtbyen kommer også til at indgå som input til partiernes arbejde, før den politiske aftale skal underskrives så hurtigt som muligt efter påske.

Ugeavis-læserne har blandt andet efterlyst gratis parkering, Søndergade-syd som grønt område, flere opholdsarealer, markeder, torvedage, streetfood og caféliv langs åen.

Konkret nævner Jørn Pedersen forskønnelse af Borchs Gård, etablering af grønne områder til hygge og ophold, indkøb af kanoer og kajakker til å-sejlads og lukning af Søndergade syd som butiksgade som eksempler på, hvad der kan komme ud af det arbejde, der er sat i gang nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Fredericia

Ingen krammere eller håndtryk: Golfklubben åbner igen med strenge restriktioner

Annonce