Annonce
Trekantområdet

Politikere tjekker ud af Kolding Byråd: Ikke plads til både job og politik

Mens Kristina Jørgensen var hjemsendt i foråret på grund af corona, gik det op for hende, hvor bevidste hendes to små børn, Nikolaj og Mai, er om, at hun er meget væk hjemmefra. Det har været med til at få hende til at sige farvel til politik. Arkivfoto: Louise Lauritsen
Seks af byrådets nuværende medlemmer siger farvel til Kolding Byråd, når denne periode er slut, mens 19 genopstiller. Blandt dem er byrådets nestor, tidligere borgmester Per Bødker Andersen.

Kolding: Der er ikke plads til både arbejde og politik.

Sådan lyder meldingen fra to af de fem byrådspolitikere, der ud over borgmester Jørn Pedersen (V) med sikkerhed stempler ud af politik, når denne byrådsperiode er slut om godt et års tid.

Den ene er Venstres 22-årige Simon Rømer, som er ingeniørstuderende.

- Jeg kan se frem til en stilling, som ikke kan planlægges rundt om arbejdet som byrådsmedlem. Dermed ikke sagt, at jeg ikke er klar på at vende tilbage, når og hvis muligheden tilbyder sig, fortæller han.

Den anden er Dansk Folkepartis 32-årige Kristina Jørgensen, som er formand for byrådets børne- og uddannelsesudvalg. Hun fastslår med store bogstaver, at hun elsker sit byrådsarbejde, men forklarer, at der er to årsager til, at hun ikke genopstiller ved kommunalvalget i 2021.


Da vi blev hjemsendt på grund af corona kunne jeg høre, hvor bevidste mine to børn på snart tre år og fire år er om, at jeg er meget væk.

Kristina Jørgensen, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti


- Jeg er en typisk 2020-kvinde, som vil gøre mit arbejde godt, være en god mor, have et rent hjem og være politiker til UG. Så da vi blev hjemsendt på grund af corona kunne jeg høre, hvor bevidste mine to børn på snart tre år og fire år er om, at jeg er meget væk. "Hvor er det dejligt, du er hjemme, mor", sagde især min datter på fire år. Så det er et stort pejlemærke for min beslutning, fortæller Kristina Jørgensen.

Annonce

Ærgerligt

Den anden årsag er karrieren.

- I mit nuværende job, som er på nedsat tid, udnytter jeg ikke mine kvalifikationer. Nu har jeg talt med min chef om min fremtidige karriere, og jeg har udsigt til et fuldtidsjob med faste arbejdstider og en indtægt, som ikke stiller min familie i en økonomisk sårbar situation. Det er meget tiltalende, så det har jeg valgt, selvom det også er ærgerligt, at sådan en som mig dermed ikke kan være med til at give en bredde i byrådets sammensætning, siger hun.

Karrieren er også årsagen til, at Venstres Ole Alsted, 50 år, er i tvivl om sin genopstilling:

- Jeg i øjeblikket er ved at opbygge en ny jobtilværelse som selvstændig. Jeg aner ikke, om det kan bære ej heller - og om en eventuelt ny fuldtidsarbejdsgiver giver mig lov til at fortsætte i en ny periode, hvis jeg skulle blive genvalgt. Jeg synes, det er ærgerligt, at vi som politikere bliver straffet for at "tage en for holdet" ved at stille os til rådighed, fordi vi netop ikke kan levere en fuld 37 timers uge, siger Alsted.

Ligesom Kristina Jørgensen og Simon Rømer stiller Mette Voss (SF), Tanya Buchreitz (V) og Europarlamentsmedlem Asger Christensen heller ikke op igen - og som Ole Alsted er Dansk Folkepartis Oluf Lykke Nielsen i tvivl.

Til gengæld kan SF's borgmesterkandidat Villy Søvndal se frem til gensynets glæde, når han udenfor enhver tvivl vender tilbage til Kolding Byråd efter næste valg. Søvndal sad i Kolding Byråd fra 1982-1994 og havde dengang et fortrinligt samarbejde med daværende borgmester Per Bødker Andersen (S) - blandt andet tog de to rundt og spillede og sang for de ældre på kommunens plejehjem op til et valg. Den mulighed har de igen næste år, når Kolding Byråds nestor, 74-årige Per Bødker Andersen, stiller op til endnu en fire års periode ligesom 18 andre nuværende byrådsmedlemmer også gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Annonce