Annonce
Fredericia

Politikere trækker i bremsen: Klart nej til DSB's forslag om færre togafgange fra Børkop og Brejning

Børkop Station skal ikke have færre forbindelser i myldretiden, hvis det står til Vejle Kommune. Foto: Mette Mørk
Teknisk udvalg skal sende et høringssvar til DSB om planerne om at lade færre tog standse i Brejning og Børkop til fordel for hurtigere tog mellem Vejle og Kolding. Svaret til DSB bliver et entydigt nej tak.

Børkop/Brejning: Det bliver ikke med Vejle Kommunes anbefaling i ryggen, at DSB planlægger at droppe otte togafgange til og fra Børkop og Brejning i myldretiden.

Tværtimod bliver Vejle Kommunes anbefaling, at man bibeholder tingene, som de er.

- Vi kan ikke accepterer de planer, DSB har meldt ud. Vi mener, det ikke kan være rigtigt, at stoppe i de to byer. Det vil betyde, at man fjerner muligheden for en lang række borgere bare for, at nogle andre kan komme nogle minutter hurtigere frem mellem Vejle og Kolding, siger Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg.

Annonce

Det er udvalget, der politisk skal beslutte, hvad der skal stå i høringsvaret til DSB. Og der er bred enighed i udvalget om, at oplandsbyerne ikke skal lide for, at pendlerne i Vejle kan komme hurtigere frem.


Måske handler det for DSB mere om at kapre bussens kunder, end det handler om at styrke den samlede kollektive trafik.

Gerda Haastrup Jørgensen (V), formand for teknisk udvalg


- Personligt mener jeg, at det måske mere handler om, at to trafikselskaber bekriger hinanden, hvilket ikke på nogen måde kommer vores borgere til gavn. Som det er nu, kan man jo bare tage X-bussen, hvis man vil hurtigt fra Vejle til Kolding. Så måske det handler for DSB mere om at kapre bussens kunder, end det handler om at styrke den samlede kollektive trafik, siger Gerda Haastrup Jørgensen.

Høringssvar blev skærpet

Der var fra forvaltningens side lagt op til et todelt høringsvar.

På den ene side synes man ikke, at Børkop og Brejning skulle miste afgange, men på den anden side var man fra kommunal side enige med DSB i, at det lyder interessant med en kortere rejsetid mellem Vejle og Kolding.

Men politikerne er ikke enige. Deres svar bliver mere markant.

Socialdemokratiet og SF havde forinden skrevet et ændringsforslag, så høringssvaret blev omformuleret, så det utvetydigt tilkendegives, at halvtimedriften til Børkop og Brejning skal opretholdes i myldretiden.

"Børkop og Brejning er i kraftig vækst, og den lokale infrastruktur - blandt andet imellem Børkop/Brejning og Vejle - er under pres. Socialdemokratiet og SF mener, at det er væsentligere at prioritere halvtimedriften til Børkop/Brejning frem for en lidt kortere rejsetid til Kolding," lød det i ændringsforslaget.

Og sådan blev det også. Der var bred enighed i teknisk udvalg om, at Børkop og Brejning ikke skal miste afgange, for at andre skal kunne komme hurtigere frem og tilbage mellem Vejle og Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce