Annonce
Sydjylland

Politikere vil ikke hjælpe gymnasium i Kolding: Må vente på nye, landsdækkende regler om fordeling af elever

Kolding Gymnasium fik ikke nogen hjælpende hånd fra medlemmerne af Region Syddanmarks udvalg for uddannelse og arbejdskraft, da udvalget onsdag aften behandlede en anmodning fra gymnasiet om at sætte nye regler for fordeling af de kommende gymnasieelever i Kolding. Foto: Per Bille
Medlemmerne af Region Syddanmarks udvalg for uddannelse og arbejdskraft siger nej til anmodningen fra Kolding Gymnasium om at etablere nye lokale regler for fordeling af gymnasieelever i Kolding. Nu venter endelig beslutning i regionsrådet.

Kolding: Der er foreløbig ingen hjælp på vej fra politikerne i Region Syddanmark til Kolding Gymnasium.

Gymnasiets ledelse og bestyrelse har anmodet om, at man i Kolding indfører en ny og anderledes fordeling af de kommende gymnasieelever, så de fordeles mere lige og repræsentativt mellem byens to almene gymnasier.

På gymnasiet oplever man nemlig et faldende ansøgningstal, og en årsag er formentlig, at langt hovedparten af de gymnasieelever i Kolding, der har anden etnisk baggrund end dansk, er samlet på Kolding Gymnasium, og det får nogle unge til at fravælge dette gymnasium.

Annonce

I december lykkedes det ikke for gymnasiet at få gymnasierektorerne i det såkaldte fordelingsudvalg for Trekantområdet med på at ændre fordelingsreglerne, og herefter klagede Kolding Gymnasium til regionsrådet.


Vi vil dog godt anerkende, at der er begyndende udfordringer på Kolding Gymnasium

Tage Petersen (V)


Onsdag aften behandlede regionens udvalg for uddannelse og arbejdskraft så anmodningen fra Kolding Gymnasium, og også her gav politikerne en kold skulder til gymnasiet i Kolding. Udvalget indstiller således til regionsrådets møde på mandag, at man ikke sætter ind med en anden måde at fordele gymnasieelever på i Kolding.

Venter på Folketinget

Ifølge udvalgsformand Tage Petersen (V) skyldes beslutningen først og fremmest, at man i Folketinget er i gang med at forhandle ny, landsdækkende lovgivning på plads om fordeling af landets gymnasieelever. Forhandlingerne er dog udsat på grund af corona.

Tage Petersen peger på, at man bør afvente de nye regler i stedet for at sætte lokale regler i søen nu.

- Vi vil dog godt anerkende, at der er begyndende udfordringer på Kolding Gymnasium. Men omvendt står man ikke på en brændende platform, og forhåbentlig bliver der vedtaget nye, landsdækkende regler i denne Folketingssamling, siger Tage Petersen.

Han tilføjer, at man fra politisk side desuden er påpasselige med at fratage de unge deres frie valg, når de skal vælge gymnasium.

Udvalgsformanden forklarer, at han håber, at de nye, landsdækkende fordelingsregler bliver gennemskuelige for både elever og forældre.

Rektor på Kolding Gymnasium, Sune Hother Petersen, oplyser, at man tager beslutningen i udvalget til efterretning.

- Vi er selvfølgelig kede af det, men vi er også glade for, at man i regionens administration har anerkendt, at vi har nogle udfordringer, og vi er fortrøstningsfulde i forhold til de landsdækkende regler, der er på vej, og heldigvis tyder det på, at regionen vil gå ind i sagen, når den foreligger, siger han.

Kolding Gymnasium

  • Antallet af ansøgere til STX på Kolding Gymnasium var i 2013 på 261, i 2017 var der 157 ansøgere, og i 2020 fik man 138 ansøgninger.
  • I dette skoleår kunne man kun oprette fem nye 1.g-klasser.
  • I 2020 havde lidt over 30 procent af ansøgerne til Kolding Gymnasium ikke-vestlig baggrund, mens det samme gjaldt for cirka syv procent af ansøgerne til Munkensdam Gymnasium.
  • Munkensdam Gymnasium får hvert år så mange ansøgninger, at der typisk ikke er plads til alle. Nogle af dem, der afvises, optages herefter på Kolding Gymnasium.
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde fulgte efter gerningsmand trods dårligt knæ: - Jeg havde jo ikke tænkt mig at fange ham og holde ham fast

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Vin- og cocktailbar er klar til åbning: - Vi glæder os til at vise det endelige resultat

Fredericia For abonnenter

Veteraner på sejltur med ro og rutiner: Snart er der plads til endnu flere

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Erhverv

Ny virksomhed i byen: Med 30 års erfaring går Peter iværksættervejen

Fredericia For abonnenter

Har uddelt over 20 verbale lussinger til byrådet og især ét parti: Det er en pligt, siger Jens Jørn

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Fredericia

Læser undrer sig: Er den gule trekant en parkeringsfælde?

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

FC Fredericia

Truppen vokser: FC Fredericia skriver med venstre back

Alarm 112 For abonnenter

Mand kan slippe for fængsel: Tog kvælertag på sin kone

Alarm 112

Tyveri af cigaretter i Sønderparkens Nærkøb udviklede sig: Gerningsmand truede ved at trække hånd over halsen

Annonce