Annonce
Fredericia

Politikerne følger regnskab tæt: Pres på serviceudgifter

Serviceudgifterne i Fredericia Kommune ser ud til at blive 44,1 millioner kroner højere end budgetteret, viser seneste gennemgang. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Kommune overholder anlægsrammen, men får svært ved at overholde servicerammen, vurderer borgmester Jacob Bjerregaard.

Fredericia: Der er stadig pres på serviceudgifterne i Fredericia Kommune, og politikerne holder tæt øje med økonomien.

Den seneste budgetopfølgning i økonomiudvalget viser en samlet overskridelse på 44,1 millioner kroner i serviceudgifterne. Ved 1. budgetopfølgning før sommerferien var tallet som tidligere omtalt 44,9 millioner kroner.

Senior- og handicapudvalget står fortsat for den største overskridelse på 23,2 millioner kroner.

- Min vurdering er, at vi i 2019 overholder vores anlægsbudget, men vi får svært ved at overholde servicerammen. Vi forsøger at holde igen med forskellige tiltag, men vi rører ikke ved serviceniveauet. Det betyder, at vi bruger flere penge på vores ældre, udsatte og børn. Men som sagt er vi nødt til at få det ind i vores kommende budgetter. Der er stigende udgifter til at passe på vores borgere, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Som forberedelse til næste års budget udarbejdes der et mulighedskatalog. Her har forvaltningen fået til opgave at finde 95 millioner kroner i det kommunale budget, som kan flyttes rundt. Målet er at finde flere penge til kernevelfærdsområder som børn, ældre, handicappede og udsatte. Herefter skal politikerne beslutte, hvordan pengene eventuelt skal omprioriteres.

Bruger flere penge end budgetteret

På de fleste serviceområder har Fredericia Kommune brugt flere penge end budgetteret i 2019. Derfor forsøger kommunen at holde igen med udgifterne resten af året.

2. budgetopfølgning i økonomiudvalget viser en samlet budgetoverskridelse på 44,1 millioner kroner - mod 44,9 millioner kroner i juni. Her er overskridelserne på budgettet på den enkelte områder:

Senior- og Handicapudvalget, 23,1 millioner
Social- og Beskæftigelsesudvalget, 8,9 millioner
Børne- og Skoleudvalget, 12,4 millioner
Sundhedsudvalget, 1,6 millioner
Økonomiudvalget, 17,9 millioner
Kultur- og Idrætsudvalget, 3,5 millioner
Uddannelsesudvalget, 1,5 millioner

Miljø- og Teknikudvalget 0,4 millioner

By- og Planudvalget har som eneste udvalg brugt mindre end forventet. Beløbet er 0,4 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce