Annonce
Fredericia

Politisk frygt: Korskærparken risikerer igen at komme på ghettoliste

I 2018 røg Korskærparken lige akkurat af ghettolisten. Spørgsmålet er nu, hvordan det går i år. Udvalgsformand er bekymret for, Korskærparken risikerer at komme på listen igen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der er udarbejdet en helhedsplan for Sønder- og Korskærparkerne, som skal udvikle boligområderne og på sigt få dem langt væk fra ghettolisten.
Annonce

Fredericia: Omkring 1. december sender Transport, Bygnings- og Boligministeriets sin årlige ghettoliste ud. Sidste år røg af Korskærparken af listen, efter boligområdet i en årrække havde optrådt på listen.

Af gode grunde vides det endnu ikke, hvordan listen ser ud i år, men formand for helhedsplanudvalget i Fredericia Kommune Turan Savas (S) frygter, Korskærparken er på listen igen.

- Jeg er bekymret for, vi ryger på listen igen, siger Turan Savas.

Årsagen til bekymringen er, at det kun var små ændringer i tallene, der var betød, at Korskærparken røg af listen.

Boligområder risikerer at komme på listen over udsatte boligområder, hvis de opfylder mindst to af fire kriterier om job/uddannelse, kriminalitet, grunduddannelse og indkomst. Hvis boligområdet så tillige har mere end 50 procent indvandrere eller efterkommere, ryger boligområdet på ghettolisten.

- Hvis vi ryger på listen igen, er det på grund af den etniske beboersammensætning, forklarer Turan Savas.

Annonce

Helhedsplan for de kommende år

Fredericia Kommune har lavet en helhedsplan for Sønder- og Korskærparkerne for 2019-2022. I planen er der udarbejdet en række mål for udviklingen af de to boligområder.

De fire overordnede indsatsområder er uddannelse og beskæftigelse, forebyggelse og forældreansvar, tryghed og trivsel og kriminalpræventiv indsats.

- Det går rigtig godt. Der kommer en del i uddannelse og arbejde. Vi har fokus på uddannelse og beskæftigelse og arbejder efter ghettokriterierne, fortæller Turan Savas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Annonce