Annonce
Fredericia

Politisk parti i Fredericia nedlægger sig selv - mangler yngre kræfter

Jørn Henner og de øvrige medlemmer i Miljø- og Velfærdslisten har besluttet at opløse det tre år gamle parti. Arkivfoto: Lasse Hansen
Det bliver ikke muligt at stemme på Miljø- og Velfærdslisten. Partiets 12 medlemmer mangler yngre medlemmer og har derfor vedtaget ikke at stille op ved kommunalvalget næste år. Desuden opløses partiet 1. oktober.
Annonce

Fredericia: Ved en generalforsamling har Miljø- og Velfærdslisten har vedtaget ikke at stille op til næste kommunalvalget i november 2021. Samtidig har en enig medlemsgruppe besluttet at følge formand Jørn Henners indstilling om at opløse partiet.

Partiet har ikke i tilstrækkelig grad formået at tiltrække flere yngre medlemmer, og coronapandemien gjorde det umuligt at iværksætte en hvervekampagne, mener Jørn Henner.

- Vi skulle have nogle yngre kræfter ind, der kunne være med til at lave et stykke arbejde på gaden, for at det havde nogen mening.

- Vi har tidligere haft nogle, som var interesserede, men der er ikke sket så meget, så derfor tænkte vi, at vi ligeså godt kunne melde ud og sige, at vi ikke er der, siger den 75-årige formand.

Annonce

Opløses 1. oktober

Nu nævner du corona, som en af årsagerne til opløsningen, men der har jo været flere år forinden, hvor I også kunne have tiltrukket nye medlemmer?

- Ja, og der har vi haft en del interesse, men så skete der ikke mere. Det må vi så erkende. Den her hvervekampagne, man kunne sige, man kunne have lavet, blev forhindret af corona.


Jeg stiller ikke op til byrådet, men jeg vil blive ved med at blande mig.

Jørn Henner, formand for Miljø- og Velfærdslisten


Er de unge ikke interesseret i politik på samme måde, eller hvad er det, der har forhindret jer i at komme ud med jeres mærkesager?

- De er ikke så interesseret i organiseret politik. De er meget interesseret i at høre om vores ideer og så videre, men derfra og til at gå ind i en organisation og være aktiv er der et stykke vej. Det er der også flere af de eksisterende partier, der har problemer med at få en ungdomsgruppe med, siger Jørn Henner.

Miljø- og Velfærdslistens historie

Den nu snart tidligere liste blev oprettet i september 2017. Det skete efter, at Jørn Henner blev ekskluderet af Enhedslisten, som han var med til at starte.

Sagen begyndte, da byrådsmedlem for Enhedslisten Cecilie Roed Schultz fortalte om en oplevelse, hvor hun var blevet udsat for sexchikane fra et unavngivet byrådsmedlem. Jørn Henner var enig i, at det ikke var acceptabelt, men han kritiserede sin daværende partikollega for at skabe tvivl om alle mandlige byrådsmedlemmer. Desuden mente han, at Cecilie Roed Schultz skulle have fortalt om episoden på et tidligere tidspunkt.

Enhedslistens hovedbestyrelse valgte at smide Jørn Henner ud af partiet i juni 2017.

Betyder det, at du er færdig med politik?

- Jeg stiller ikke op til byrådet, men jeg vil blive ved med at blande mig. Jeg har været meget aktiv i demokraticontaineren, og det vil jeg fortsætte med, siger Jørn Henner.

Opløsningen af partiet, der ifølge Jørn Henner har 12 medlemmer, effektueres officielt 1. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Julemand med visir?: Borgmester lover masser af juleri med en juleby under trygge coronavilkår

Annonce