Annonce
Fredericia

Pop-up klinik er nu åben: Cirka 500 borgere tog første skridt i covid19 vaccinationen

Mandag morgen åbnede Region Syddanmark pop-up vaccinationsklinik i Fredericia. Poul Clement var første mand i køen, og efter lidt ventetid gav sygeplejerske Beathe Skovkjær Nielsen ham det første stik med Pfizer-Biontechs vaccine mod covid19. Foto: Michael Svenningsen
Omkring i alt 1500 borgere vil i løbet af halvanden måned få Pfizer-Biontech vaccinen i Fredericias nye pop-up vaccinationsklinik, der åbnede dørene for første gang mandag.

Fredericia: - Det er dejligt. Så er jeg ét skridt nærmere.

Det var kommentaren fra Poul Clement fra Middelfart, efter sygeplejerske Beathe Skovkjær Nielsen havde injiceret den første af de to doser af Pfizer-Biontechs covid19-vaccine i højre overarm på en meget tålmodig Poul Clement.

Selvom han havde været tidligt oppe og var første borger i køen, nåede han ikke at blive den borger, der fik det allerførste stik i den nye pop-up vaccinationsklinik, som Region Syddanmark med hjælp fra Sygehus Lillebælt slog dørene op til for første gang mandag klokken 9.00. Lidt teknisk bøvl gav lidt ekstra ventetid, inden Beathe Skovkjær Nielsen kunne give Poul Clement det stik, han har glædet sig til, siden han ankom til MesseC en times tid, før han skulle stikkes.

Annonce

Morgentrafikken og parkeringsforholdene fik Poul Clement og andre borgere til at tage hjemmefra i god tid. Mange borgere sad derfor og ventede i deres biler. For Region Syddanmark opfordrer til, at man tidligst kommer 10 minutter før, man har tid til en vaccination.

Vaccine i kølebokse

Mens teamet af sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og servicemedarbejdere gjorde klar til at give de første lige knap 500 vacciner i Fredericias pop-up klinik, gav klinikleder sygeplejerske Lisbeth Ejskjær blandt andre Fredericias borgmester, Sygehus Lillebælts direktør og den lokale presse en rundtur i den lille klinik, som i første omgang holder åbent seks gange fra i dag til og med 4. juni.


Lige nu kan vi holde os til vaccinatører med sundhedsfaglig baggrund.

Lisbeth Ejskljær, sygeplejerske og leder af pop-up vaccinationsklinikken i Fredericia


Inden sygeplejersken gav rundturen, skulle de kølige og dyrebare dråber bæres ind med største forsigtighed i blå kølebokse med særlige køleelementer, som kan holde vaccinen afkølet til ved 16-tiden.

- Vaccinerne pakkes, så de ikke kan bevæge sig under transport - og det er altid medarbejdere med sundhedsfaglig baggrund, der bærer dem ind, fortæller Lisbeth Ejskjær knap en time, før dørene åbnes for borgerne.

De første borgere mødte op i god tid. Her sørger sygeplejerske fra Sygehus Lillebælt, Beathe Skovkjær Nielsen, for, at der er rigeligt med håndsprit til de knap 500 borgere, der blev vaccineret i Fredericias pop-up vaccinationsklinik. Foto: Michael Svenningsen

Hun tilføjer:

- Lige nu kan vi holde os til vaccinatører med sundhedsfaglig baggrund. Og så får vi hjælp fra Danske Lægers Vaccinations Service.

Annonce

Glad borgmester

Selvom det ikke er første gang, en borger fra Fredericia Kommune fik en vaccination, var det en glad borgmester Steen Wrist (S), der var med ude og se den klinik, Fredericia Kommune medfinansierer.

- Det er helt vildt glædeligt, at borgere nu kan blive vaccineret i Fredericia, siger Steen Wrist, mens flere borgere ankommer til MesseC.

En glad borgmester i Fredericia, Steen Wrist, takkede kliniklederen for deres indsats, da han mandag morgen var med på en kort rundtur i Fredericias nye pop-up vaccinationsklinik, som indtil videre holder åbent seks dage.  Foto: Michael Svenningsen

Han tilføjer:

- Den umiddelbare reaktion er, at hold op hvor er der langt til bagenden, når klinikken her kun har åbent i seks dage, men det handler jo om, hvor meget vaccine man kan få fat i. Nu har vi et tilbud, hvor i alt cirka 1500 borgere kan blive færdigvaccineret i denne klinik i løbet af den næste halvanden måned.

De tre første åbningsdage får i alt cirka 1500 borgere deres første stik. De borgere vender tilbage de tre sidste åbningsdage for at blive færdigvaccineret.

Åbningstider i pop-up klinik

Vaccinationsklinikken i Fredericia er kun en pop-up klinik, som holder åbent, når der er vaccine nok til omkring 500 borgere. Klinikken har planlagt at holde åbent følgende dage:

Mandag 19.april

Torsdag 29.april

Mandag 10.maj

Fredag 14.maj

Torsdag 20.maj

Fredag 4. juni

Region Syddanmark åbnede mandag morgen pop-up vaccinationsklinik i Fredericia. Poul Clement fra Middelfart var første mand i køen. Fra man bliver registreret ved ankomstskranken, til man kan forlade klinikken, går der 20-25 minutter.  Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kø ved kviktest-stederne: Her er problemet ifølge kommunen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce