Annonce
Kultur

Popsmart på den gode måde: Christopher Krøltop luftede falsetten

Christopher åbnede på Jelling Musikfestivals store scene. Foto: Mette Mørk
Christopher fyrede en fin koncert af som åbner af den store scene. Men det druknede for nogle i slutningen, hvor han blev bortført til polterabend.
Annonce

Jelling: Nogle gange minder Christophers moves på en scene om Helmig Senior. Noget i hans stemme minder om Prince. Nogle af basgangene skrumlede af sted på helt Michael Jacksonsk manér. I en af sangene var der endda et strejf af gammel gammel soul. Lutter gode ingredienser at hælde i popgryden, som Christopher gav os en aftapning fra onsdag aften, da han sendte årets musikfestival i Jelling - nummer 31 i rækken - godt fra start.

Christopher snakkede så meget "Jelling", at det var lige ved at være nok med det der "Hold da kæft, hvor er I smukke, Jææælliiiiing". Men han sled så meget i det, at man var lige ved at tro på, at han og musikerne havde glædet sig til at komme i gang med festivalsæsonen.

Christophers fans gav sig fuldt ud i koncerten. Foto: Mette Mørk
Annonce

En god booking

Mange på festivalpladsen var rutinerede i hans sangtekster, og det er et sikkert tegn på, at den pågældende er "stor nok" til scenen. Den flot fyldte festivalplads bekræftede, at Christopher var en god booking, der var rigtigt placeret.

Han fortalte, at han havde taget noget ny musik med, og at det var noget pop. Også lidt alvor. "I skal ikke tro på, hvad man ser på de sociale medier", sagde han om sin sang "Irony". Den handler om at lægge sin mobil et øjeblik. Det var der mange, der filmede - med deres mobil.

Blandt koncertens højdepunkter noterede jeg "Told You So" med noget funky guitararbejde og "Mama" med en markant rytmisk start og et drys soul et sted i baggrunden.

Jeg synes, Christopher vandt musikalsk tyngde ved at tage sin guitar frem og synge "Just Kiss Me" lige ud af landevejen, uden nogen scenedikkedarer, blot lænet op af sit sangtalent. Han lagde også til sin streetcredit med teksten i "Grow Up", der præsenterer Christopher i et næsten klædeligt desperat hjørne: "No, I don't wanna get any older." Eller fra samme sang: "Ohh, time has godt me on my knees".

Annonce

Chris

Det er der en anden, der også har præsteret - at have Christopher på knæ. Efter sidste nummer stormede en flok knægte ind på scenen og løftede Christopher i guldstol. Da konferencieren forklarede, at Christopher skal giftes på lørdag, og at han nu skulle til polterabend, udløste det et protesthyl fra tøserne på de forreste rækker. Det kunne lyde, som om hans karriere sluttede dér. Måske de hellere skulle lytte lidt til, hvad han egentlig synger i sin sang "Monogamy".

Christopher åbnede Jelling Musikfestival onsdag aften på den store scene. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Annonce