Annonce
Fredericia

Populær julekoncert aflyst - postorkestret skulle sidde med ryggen til publikum

De seneste år har Fredericia Postorkester været udfordret af, at Fredericia Teater har været optaget af store musicalopsætninger i december. Det betød i 2019, at koncerten blev rykket til Fredericia Gymnasium. Nu var koncerten den 13. december planlagt til teatersalen, men coronarestriktionerne er så indgribende, at beslutningen er at aflyse. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Fredericia Postorkester havde glædet sig voldsomt til at vende tilbage til Fredericia Teater for at spille årets julekoncert. Nu må den aflyses på grund af coronarestriktioner, som ville kræve, at orkestret skulle spille med ryggen til.

Fredericia: De røde jakker kommer og messinginstrumenterne kommer ikke til at glimte på Fredericia Teaters store scene i december. Fredericia Postorkester har netop med stor beklagelse besluttet at aflyse årets julekoncert.

- Det er simpelthen så bittert. Vi havde endelig fået lov til at komme tilbage på teatret, hvor vi efter traditionen har givet koncerter i snart 40 år. Så kommer coronaen og rammer os med de stramme restriktioner, siger formand for orkestret Betina Lyngsø.

Beslutningen traf hun fredag morgen, selv om hun håbede på et lille mirakel om, at restriktionerne kunne risikere at blive lempet på søndag.

Annonce


Det er simpelthen så bittert. Vi havde endelig fået lov til at komme tilbage på teatret, hvor vi efter traditionen har givet koncerter i snart 40 år. Så kommer coronaen og rammer os.

Formand for Fredericia Postorkester Betina Lyngsø


- Men det sker nok næppe, så vi er nødt til at trække af på det. Vi har en klausul med vores solist om, at han ikke skal have betaling, hvis vi aflyser med 14 dages varsel, og vi håber også, at vi kan slippe for at betale leje for teatret, siger Betina Lyngsø.

Hvis orkestret skulle spille på teatret, ville det kræve, at medlemmerne skulle sidde med ryggen til publikum.

- Det holder ikke, så selv om vi synes, at reglerne er svære at forstå, så er vi nødt til at følge dem eller aflyse. Vi har valgt det sidste, siger Betina Lyngsø.

Minister og hotline

Formanden har kontaktet kulturministeren og covid-19-linjen for at være helt sikker på, at der ikke kunne findes en åbning til at gennemføre koncerten.

- Men der er ikke noget at gøre. Derfor aflyser vi både de to koncerter på teatret den 13. december og koncerten i Tøjhuset den 6. december i forbindelse med årets julemarch, beklager Betina Lyngsø.

Orkestret har øvet intenst for at blive klar til koncerten. Det må medlemmerne gerne, når de blot sidder i samme retning og med god afstand.

- Vi har også holdt en øveweekend, hvor vi har haft instruktører på. Det har kostet os penge, så det her år har indtil videre været meget dyrt for os. Derfor havde vi også håbet på fuldt hus på teatret, siger Betina Lyngsø.

Annonce

100.000 kr. tabt på aflysninger

Betina Lyngsø skønner, at orkestret har gået glip af indtægter i 100.000 kroners klassen. Arrangementer er blevet aflyst, og samtidigt har orkestret skullet betale for undervisning.

- Det har været et virkelig træls år. Vi håber, at vi kan komme i betragtning til penge fra covid 19-puljen, men vi har ikke hørt noget endnu, siger hun.

Fredericia Postorkester har 45-50 medlemmer og havde til koncerten på Fredericia Teater allieret sig med solisten Christoffer Brodersen.

Onsdag måtte også Fredericia Byorkester kaste handsken i ringen. De havde flyttet årets symfoniorkesterkoncert til Fredericia Gymnasium, så de kunne undgå kravet om at spille med ryggen til. De blev i stedet ramt af reglen om, at der højest må være ti musikere på scenen samtidigt, når der ikke er tale om professionelle.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

To nederlag i træk er ingen katastrofe: Men FC Fredericia skal have styr på dette punkt inden den næste kamp

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

FC Fredericia

Derfor startede FC Fredericias topscorer på bænken med HB Køge

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Fredericia

Protest fra 73 beboere rykker ingen kommaer i omstridt boligprojekt: Nu skal politikerne afgøre sagen

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Kultur

Prisregn over det lokale foreningsliv: Se alle vinderne her

Annonce