Annonce
112

Populær politiskole: Flere vestdanskere vil i uniformen

30. april dimitterede 48 betjente og 22 kadetter fra Politiskolens afdeling i Fredericia. Antallet af vestdanskere, der søger ind på politiskolerne er steget - det ses i lyset af, at det nu er muligt at uddanne sig vest for Storebælt og ikke kun - som indtil sidste år - i Brøndby. Arkivfoto: Mette Mørk

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der med annonceringen af den nye, midlertidige politiskole i Fredericia, kom flere ansøgere til politiskolen fra Vestdanmark. Det var første runde af ni ansøgningsrunder, hvor overvægten kom fra den vestlige del a

Fredericia: I sommeren 2018 blev det offentliggjort, hvornår den midlertidige politiskole i Fredericia ville slå dørene op. I august blev årets fjerde ansøgningsrunde til politiskolen gennemført, og nye tal fra Rigspolitiet viser, at netop den ansøgningsrunde blev en højdespringer, når der ses på antallet af ansøgere fra Vestdanmark.

Flest vestdanskere

Da ansøgningsfristen 8. august var overstået, havde i alt søgte 544 om optagelse på politiskolerne i Fredericia og Brøndby, hvilket var det højeste antal siden første ansøgningsrunde i 2017.

De 288 af 544 med folkeregisteradresse i Vestdanmark. Det svarer til 52,9 procent af de samlede ansøgere. De resterende 256 ansøgere kom fra den østlige del af Danmark. Det var første gang i perioden 1. marts 2017 til 8. august 2018 – i alt ni ansøgningsrunder – at vestdanskerne overhalede østdanskerne.

Tidligere har Fredericia Dagblad talt med en af de vestdanskere, der netop på grund af den nye uddannelsesmulighed vest for Storebælt, valgte at jagte barndomsdrømmen om at blive politibetjent.

- Jeg havde ikke søgt ind, hvis der kun var en politiskole i Brøndby. Jeg fik et barn for to år siden og købte hus, så hvordan det skulle løse sig økonomisk, logistisk og praktisk, kan jeg ikke se. Jeg ville være nødt til at have en ekstra husleje og kun komme hjem til familien i weekenderne, sagde Steffen Ørnsholt fra Tørring nord for Vejle midt i april.

Ligelig fordeling

I 2019 har der indtil videre været to ansøgningsrunder. Begge gange har vestdanskerne været overrepræsenteret – ikke massivt, men alligevel nok til, at vægten vipper mod vest.

Den første ansøgningsrunde med frist den 21. januar 2019 havde 190 personer - 50,4 procent af ansøgerne - adresse i Vestdanmark, og ved ansøgningsfristen 25. marts i år hed tallet 283 - 51 procent. Den seneste ansøgningsrunde var ligeledes den runde med allerflest ansøgere set henover de seneste 13 runder – kun med undtagelse af den første ansøgningsrunde i 2017, hvor i alt 623 søgte om optagelse på politiskolerne.

Alt peger på, at den relative nye mulighed for at uddanne sig Vest for Storebælt, har åbnet op for, at der i højere grad er en ligelig fordeling af ansøgere fra hele landet.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce