Annonce
Fredericia

Populær strandsti retableres for enden af villavej

Der er udsigt over Lillebælt fra toppen af skrænterne for enden af Læsøvej. Der skal genoprettes adgang til trampestien til Lillebælt og overvejes, om der skal laves andre tiltag. Tidligere var der bænke på arealet, så man kunne nyde udsigten. Byrådet frasolgte et stykke af det offentlige areal til ejeren af villaen for enden af Læsøvej, men på resten af området er der fri adgang, så der bør laves en tydelig markering af, hvor det nye skel er, mener politiker. Foto: Nana Hanghøj

Strandstien fra Østerstrand til Lillebælts Allé er populær, viser brugerundersøgelse, men adgangen til stranden skal sikres flere steder. På Læsøvej bliver sti retableret, og der ses på rekreativ udnyttelse som tidligere.

Annonce

Fredericia: At gå langs strandstien fra Østerstrand forbi Hyby Strand og ud til Lillebælts Allé hører til de mest populære naturoplevelser for fredericianerne. Det viser en nylig brugerundersøgelse af fredericianernes brug af naturen.

Men specielt lystfiskere ynder at benytte adgangen til Lillebælt via trampestien ned over skrænterne for enden af Læsøvej, og den kommunale sti frem til skrænten skal nu retableres.

Stien blev endevendt i forbindelse med, at Shell skulle reparere olieledninger, som blev ødelagt af en skovmaskine for et par år siden. Siden har Fredericia Kommune desuden solgt 480 kvadratmeter jord til husejeren yderst mod skrænten, og stien er endnu ikke blevet retableret.

- Det skal vi have gjort, for selvfølgelig skal man kunne komme ned til stranden, som man altid har kunnet, siger formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S).

Vi skal have sat hegn eller hæk op, så det er tydeligt, om man er på offentligt areal eller på den del, der i dag er privat.

.
Annonce

Sti og måske bænke

Blandt de lystfiskere, der har benyttet stien, er Peter Boysen, som både ærgrer sig over, at stien er væk, og at kommunen valgte at sælge jordstykket. Det samme har flere beboere i kvarteret undret sig over og givet udtryk for overfor kommunen. I dag er arealet helt ryddet, og der er sået græs.

Byrådsmedlem Karsten Byrgesen (løsgænger) bor selv tæt på området og var med til at godkende salget, men han er indstillet på, at stien skal retableres, og grænsen mellem det kommunale jordstykke og det private gøres helt tydelig.

- Der må sættes en hæk op eller hegn, så man ved, om man går på den offentlige del af området eller på deres grund, siger Karsten Byrgesen.

- Der har tidligere været bænke på det offentlige område, som man kunne benytte til at nyde udsigten. Skal de også tilbage?

- Det kunne være oplagt, siger Karsten Byrgesen.

Landskabsarkitekt Lars Kronborg Bak, Fredericia Kommune, fortæller, at der arbejdes med en plan for området.

- Vi skal have stien anlagt igen, så man kan færdes frem til skrænten, og så må vi se på, om der desuden skal sættes bænke op, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fredericiansk lottospiller var millionær i to måneder uden at vide det: - Du får ikke min Nemkonto

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce