Annonce
Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

I foråret sad vaccinatør Beathe Skovkjær klar i MesseC, da Region Syddanmark og Sygehus Lillebælt åbnede pop op-vaccinationsklinik i Fredericia. Nu kan man få coronavaccine to gange om ugen i sundhedshuset. Hvis man ellers er heldig at få mulighed for at booke tid der. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Flere lettere frustrerede fredericianere, der er inviteret til tredje coronavaccine, går dagligt forgæves efter en tid i sundhedshuset. Region Syddanmark opskalerer vaccinationsindsatsen i hele regionen.

Fredericia: "Ingen ledige tider, prøv igen senere."

Den besked har Poul Jensen fået mange gange den seneste uge, hvor han har forsøgt at booke en tid til sig selv og hustruen. Og han er mildest talt træt af den.

Han er langtfra den eneste, der er frustreret over at få den melding, for flere borgere har henvendt sig til Fredericia Dagblad i et forsøg på at få svar på, hvorfor de og andre ældre over 65 skal helt til Kolding og Vejle eller Hedensted for at få en vaccinebooster.

Annonce

- Det er da for dårligt, at man ikke kan få en tid i Fredericia. Og hvorfor kan man ikke se, hvornår næste ledige tid er, lyder det fra Poul Jensen, der tilføjer:

- I Middelfart kan vi heller ikke booke tid til. Så havde vi taget det. Og jeg er ikke meget for at køre til Vejle eller Kolding. Så vil jeg næsten hellere undvære det tredje stik.

Fra Region Syddanmark lyder meldingen, at der arbejdes hårdt på at skaffe flere vaccinatører og telefonpassere til regionens callcenter, der også er under pres.

Alle borgere i Region Syddanmark over 65 år har nemlig modtaget invitation til tredje stik. Samtidig har en del borgere startet deres vaccinationsforløb inden for de seneste par uger, oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse. Det kan mærkes i regionen.

- Region Syddanmark har i øjeblikket overordnet set rigeligt ledige vaccinationstider. Der arbejdes i alle centre på at ansætte flere medarbejdere, så flere vaccinationstider kan lægges ud til bookning, skriver regionen i pressemeddelelsen, der blev sendt ud mandag 22. november.

Den dag var der 6000 ledige vaccinationstider fordelt på hele regionen i sidste uge, mens der var 17.000 ledige tider i denne uge.

Om regionens opskalering af vaccinationsindsatsen betyder, at der kommer flere flere tider i Fredericia, hvor regionen har en pop-up-vaccinationsklinik, der holder åbent hver onsdag og torsdag, har det ikke været muligt for at få svar på fra regionen, der henviser til pressemeddelelsen.

Her fremgår det, at regionens ambition er, at alle, der er inviteret til tredje stik skal kunne booke tid på et af de syv store vaccinationscentre i Kolding, Vejle, Esbjerg, Aabenraa, Sønderborg, Odense eller Svendborg inden for en uge.

Hvorfor kan man ikke se, hvornår næste ledige tid i sundhedshuset er, eller hvornår der næste gang bliver lagt nye tider ud? Det skyldes, at tiderne bliver lagt ud løbende, og der er ikke planlagt flere uger frem.

Vaccine uden tid i naboby

På Region Syddanmarks hjemmeside kan man på et interaktivt kort se, hvor de 106 vaccinesteder i hele landet er placeret. Kortet viser, hvornår stederne er åbne - og om man kan blive vaccineret uden tidsbestilling.

I Middelfart var der torsdag mulighed for drop in vaccine, og det er der igen i dag mandag.

Fredericia Dagblad kunne ikke få et direkte var på spørgsmålet om, hvorvidt regionen har planer om at lave drop-in vaccinesteder i Fredericia.

- Vi finder områder, hvor vaccinationstilslutningen er lav, hvor vi laver en ekstra indsats, oplyser presserådgiver i Region Syddanmark, Carsten Bruun.

Lang kø og ventetider tyder på, at det var et populært tiltag, som regionen gentager på Vestre Skole mandag fra klokken 10.30 og fem timer frem.

Poul Jensen overvejer, om han og hustruen skal en tur til Middelfart på mandag. Ellers fortsætter han med at kigge efter ledige tider i Fredericia.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Her er Fredericias nye Lidl: Så stor og grøn bliver butikken

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Cyklister får ingen hjælp fra ministeren: De må leve med at overtage bilisternes vigepligt

Fredericia For abonnenter

Nye og garvede byrødder får grundig intro efter sidste års turbulens: - Stor fejl, at det blev aflyst sidst

Kolding

Se video: Hvalen i Kolding Fjord er med 99 procents sikkerhed død

Fredericia

Jan er muligvis verdens største nørd: Planlægger at åbne museum med sin samling

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Fredericia

Ny tankstation åbner inden for et par uger: Vaskehal kommer til på sigt

Erhverv For abonnenter

69-årige Mogens kører 70.000 kilometer om året med rensetøj: - Jeg syntes, at jeg var lidt for frisk til ikke at lave noget

Stefan rev rødderne op og kastede sig ind i 'udskældt' branche: - Jeg har ikke et sekund fortrudt

Fredericia

Udsigt til en Lidl mere i Fredericia: Så meget snupper ny stor butik fra de andre

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Fredericia HK

FHK gik fra to kampe til nul - nu skal klubben alligevel spille træningskamp

Fredericia For abonnenter

Lennie afvist efter 50 år i Danmark: Forening støtter nu lægepar i kamp for 78-årigs statsborgerskab

Erhverv

Før var her gnister i luften: Snart møder et kønnere syn trafikanter langs Holstensvej

Annonce