Annonce
Kultur

Præsten bruger sin tid på bøger: Nu ligger hans børnebibel på nettet

Sognepræst Karsten Petersen får tiden til at gå med at udgive e-bøger og at opdatere sognets Facebook-side med lidt anderledes ting. Arkivfoto: Mette Mørk
Sognepræst i Sct. Nicolai Sogn, Karsten Petersen, bruger lige nu sin tid på e-udgivelsen af sin børnebibel fra 2010. Den er udsolgt og bliver ikke genoptrykt. Det er også blevet til et par små hæfter med kærlighed som den røde tråd.
Annonce

Vejle: Sognepræst i Sct. Nicolai Sogn i Vejle Karsten Petersen er ikke kun sit sogns sjælesørger. Han er også en flittig forfatter med flere udgivelser bag sig.

- Det er en mærkelig tid, også for en præst, ikke at møde mennesker ansigt til ansigt, ikke at undervise konfirmander og ikke at holde gudstjenester. Meget sker derfor fra kontoret med blandt andet videoklip til Facebook og hjemmeside, samtaler per telefon og en hel del mail.

- Fritiden bliver også en anden, når man ikke går på visit, i teateret eller ud at spise. Så jeg har haft ro til at samle nogle løse ender op. Det er blevet til en e-udgivelse af min børnebibel fra 2010, som i nogle år har været udsolgt og ikke bliver genoptrykt, fortæller Karsten Petersen.

Ifølge sognepræsten har flere efterspurgt "Den lille Bibel - for børn", som har undertitlen "Historien om Guds kærlighed".

Fritiden bliver også en anden, når man ikke går på visit, i teateret eller ud at spise. Så jeg har haft ro til at samle nogle løse ender op.

Karsten Petersen

Annonce

Hæfter om kærlighed

Selv om Karsten Petersen er præst i et sogn med mange opgaver, har lysten til at skrive altid været der. Han vil gerne udfolde talentet for at skrive salmer og bøger.

Det har han flittigt gjort, når han har skrevet bøger, som han selv manglede i formidlingen af Guds ord til især børn og børnefamilier, hvilket "Den lille Bibel - for børn" er et glimrende eksempel på.

Derfor er det nu også blevet til et par små hæfter, som har rumsteret i præstens baghoved - og på især Karsten Petersen mange, lidt krøllede notater.

- Den ene er tanker om kærlighed, og den er udgivet som e-bog. Teksten om kærlighed har jeg delt på sognets Facebook-side. Sognebørnene kan også læse den på hjemmesiden levsomelsket.blogspot.com. Hvor længe man kan læse den der, har jeg ikke bestemt. Men opslagene på Facebook forsvinder vist aldrig, skulle nogen være interesseret, smiler præsten.

Den anden er en fortælling, hvor Karsten Petersen særligt har haft unge i tankerne.

- Hvornår den er klar som e-bog, tør jeg ikke sige. Men jeg har indtalt den og delt den på bloggen "Lev som elsket" fra 20. til 25. april, siger han.

Den lille Bibel kommer nu som e-udgivelse. Sognepræst Karsten Petersen skrev bogen tilbage i 2010. Illustration: Karsten Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce