Annonce
Navne

Præsten med en fortid som kokkepige fylder rundt

Ingrid F. Carlsbæk kom til Hannerup i 1974 og så hele sognet vokse op omkring kirken. Hun gik på pension i 1998. Foto: Hannerup Kirke
Ingrid F. Carlsbæk konfirmerede omtrent halvdelen af Fredericias unge fra 1974 til 1998, og hun møder tit gamle konfirmander, der husker deres humoristiske præst. Nu fylder hun 90 år.

Fødselsdag: Ingrid F. Carlsbæk blev født i Hallendrup ved Hadsten og voksede op i en landbofamilie i Lime ved Mørke nord for Aarhus.

Hun siger selv, at hendes liv begyndte "i plovfuren".

Ingrid F. Carlsbæk kom som mange andre piger ud at tjene. Hun har haft husligt arbejde, dels på gårde rundt om i Danmark, men også i udlandet.

Det er blevet til flere højskoleophold, blandt andet i Haslev, hvor hun blev uddannet som sekretær for KFUM og K. Dette arbejde i KFUM og K praktiserede hun i Esbjerg, Vejle og USA.

Efter 12 år som sekretær tog hun særuddannelse som præst og fik embede ved Hannerup Kirke i Fredericia.

Annonce

Konfirmandhold på 178

Ingrid Carlsbæk kom til Hannerup i 1974 og så hele sognet vokse op omkring kirken. Mange huse blev bygget i blandt andet Stjernevejskvarteret, og det førte til mange nye familier, der skulle have deres børn døbt og konfirmeret.

På et tidspunkt fik Ingrid Carlsbæk og hendes præstekollega et konfirmandhold på hele 178 unge mennesker.

Da Ingrid Carlsbæk således har konfirmeret halvdelen af Fredericias unge fra 1974 til 1998, hvor hun gik på pension, møder hun tit gamle konfirmander, der husker deres humoristiske præst.


Ingrid Carlsbæk har altid mødt folk i øjenhøjde og med en frisk bemærkning på læben. Og hun siger, at arbejdet som præst var spændende, slidsomt og dejligt.

Fra artiklen


Ingrid Carlsbæk har altid mødt folk i øjenhøjde og med en frisk bemærkning på læben. Og hun siger, at arbejdet som præst var spændende, slidsomt og dejligt.

Annonce

Kommer trofast i kirken

Tiden efter pensioneringen har hun brugt på forskellige aktiviteter, som at tage rundt i foreninger og fortælle livshistorier om kendte personer, og hun har også arrangeret højskolesangaftner i det lejlighedskompleks, hvor hun bor.

Hun har desuden siddet i bestyrelsen for Fredericia Højskoleforening og arbejdet i en genbrugsforretning til fordel for Kirkens Korshær og Sømandsmissionen.

Nu går tiden med at hygge med gode venner, gåture og passe sit "kirkegænger-embede", som Ingrid Carlsbæk udtrykker det. Hun møder trofast op til gudstjenester på søndage i Hannerup Kirke.

Grundet corona holdes 90-års fødselsdagen for en mindre flok - det huer ikke den madglade og selskabelige Ingrid Carlsbæk, der havde satset på en stor fejring. /PFA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Fredericia

Efter kritisk rapport: Fem satsninger får støtte fra brandingpuljen

Annonce