Annonce
Fredericia

Prøv selv at være landsoldat: Bestå prøve og få kasket og gevær

Den nye plancheudstilling på Fredericia Vold kan man se til og med juli. Men 5. juli er der også leg og undervisning i soldaterliv for børn lige ved siden af på Prins Georgs Bastion ved Det Hvide Vandtårn. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Men de voksne kigger på den nye plancheudstilling om soldaterne Treårskrigen 1848-1850 - og måske også fortæller deres børn om krigen og det sejrrige udfald fra Fredericia 6. juli 1849 - kan de mindste selv prøve at trække i trøjen og modtage befalinger.

Museerne i Fredericia byder nemlig på leg og undervisning i soldaterliv anno 1849 i forbindelse med udstillingen af standere på Prins Georgs Bastion ved Det Hvide Vandtårn. Udstillingen stod klar onsdag, og alle er velkomne til at kigge forbi.

Fredag 5. juli fra klokken 10.00 til 15.00 kan 5-10 årige (cirka) imidlertid også prøve eksercits, fjendegenkendelse, hesteskokast og granatkast - selvfølgelig med attraper.

Det er gratis og tager en 20 minutters tid, fortæller museumschef Karsten Merrald Sørensen, men der kan godt opstå kø. Vel bestået går de små soldater derfra og videre ud i julifestlighederne med diplom, landsoldatkasket, tornyster og trægevær.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce