Annonce
Fredericia

Praktiserende læge: - Trøstedyr er et godt redskab

- Trøstebamser er et godt værktøj til at skabe god relation til barnet efter en undersøgelse, der måske har gjort lidt avs, siger praktiserende læge Jess Bjerre Jørgensen, Lægerne ved Lillebælt, som er et af de lægehuse, Trøstehæklerne Fredericia hækler bamser til. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Læger, sygeplejersker og skoletandplejen deler flittigt ud af de knap 800 trøstebamser, som foreningen Trøstehæklerne Fredericia har lavet til de børn, der skal en tur forbi den kommunale tandpleje eller lægen.

Fredericia: - Neeeej, kommer du med flere. Vi mangler, udbryder en af sygeplejerskerne hos Lægerne ved Lillebælt, da hun ser Bent Mejlby Ottosen, formand for Trøstehæklerne Fredericia, komme slæbende med en sæk trøstebamser.

Siden maj, hvor Bent tog initiativet til at hækle små bamser, som lægen, sygeplejersken eller tandlægen kan tilbyde børn, når besøget hos dem er overstået, har Trøstehæklerne lavet mellem 700 og 800 bamser. Lægerne ved Lillebælt har siden maj delt nærved 350 af bamserne ud til de børn, der kommer i deres lægehus.

Praktiserende læge Jess Bjerre Jørgensen er ligesom resten af personalet i lægehuset utrolig glad for de mange bamser, de omkring 50 frivillige bruger deres fritid på at lave til deres yngste patienter. Han ser det som et rigtig godt værktøj til at skabe eller måske rettere genskabe og bevare den gode relation til de børn, de behandler i lægehuset på sjette sal i sundhedshuset.

- Et besøg hos lægen er ofte forbundet med rare ting, og trøstebamsen kommer på banen, efter alt det vi har lavet, som måske gør lidt avs. Jo mere trøst og gode oplevelser vi kan give, jo lettere er det at bevare en god relation til barnet, fortæller Jess Bjerre Jørgensen.

Annonce

Vidste du...

- at Trøstehæklerne Fredericia er inspireret af landsdækkende initiativer, som Trøstemus Danmark, der hækler mus, som det danske sygehusvæsen kan give til børn.

- at Bent Mejlby Ottosen tog initiativ til den lokale gruppe for at gøre noget for de lokale børn.

- at Trøstehæklerne startede som en gruppe på Facebook. I dag har Trøstehæklerne stiftet en forening.

- at der i dag er omkring 50 frivillige, der hækler dyr til fredericianske børn. Og der er plads til mange flere.

- at du kan støtte de frivillige med garn eller kontanter til for eksempel bamsefyld, plastposer og vaskemiddel.

Symbolik i bamserne

Jess Bjerre Jørgensen har altid haft en kasse med ting, hans yngste patienter kan vælge som plaster på såret. Før Trøstehæklerne tilbød ham deres bamser havde han kun små plastikdyr i kassen. Nu oplever han, at børnene vælger de her små trøstedyr fremfor plastiklegetøjet.

Og det glæder lægen, at det er de fine, små bamser lavet i god kvalitet, børnene foretrækker.

- Der er en anden symbolik i de her bamser. I stedet for at vi køber plastikdimser, så er der en tanke bag. Der er nogen, der har keret sig om børnene. Det tænker børnene selvfølgelig ikke over, men det kan jeg godt lide, siger Jess Bjerre Jørgensen.

Udover Lægerne ved Lillebælt er den kommunale tandpleje og Lægekompagniet ved læge Lone Søndergaard også på Trøstehæklernes modtagerliste.

Bent Mejlby Ottosen tog i maj initiativ til at starte den lokale gruppe Trøstehæklerne, der startede som en gruppe på Facebook. Siden har hæklerne stiftet en forening, hvor Bent Mejlby Ottosen er valgt som formand.

Foreningen har omkring 50 frivillige, der hækler de små trøstedyr, der er ikke er større end at de passer i en barnehånd.

Da Bent Mejlby Ottosen (til højre) i maj spurgte Jess Bjerre Jørgensen, om de kunne bruge små trøstebamser hæklet af frivillige, sprang den praktiserende læge til. Siden maj har læger og sygeplejesker hos Lægerne ved Lillebælt givet omkring 350 små bamser til deres yngste patienter som plaster på såret. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
50 frivillige hækler små bamser, som de donerer til lægehuse og den kommunale tandpleje i Fredericia, hvor børnene tilbydes en bamse som plaster på såret efter et læge- eller tandlægebesøg. Siden maj har de frivillige doneret mellem 700 og 800 bamser. Arkivfoto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Fredericia

Lyskryds, manglende fortov eller forlængelse af Nørrebrogade: Hvilket spørgsmål skal vi besvare?

Annonce