Annonce
Fredericia

Premiere i Fredericia: 25 nye danskere får håndtryk

Byrådsmedlem Karsten Byrgesen (til højre) er allerede dansk statsborger. Her får han et håndtryk af borgmester Jacob Bjerregaard, og det gør alle nye danskere i Fredericia også fremover via den nye grundlovsceremoni. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fremover skal nye danskere give håndtryk ved en ceremoni, når de bliver danske statsborgere. I Fredericia foregår første ceremoni torsdag 5. marts, og cirka 25 forventes at deltage.

Opdateret 21. januar klokken 14.30 med info om samlet gebyr for statsborgerskab

Fredericia: Torsdag 5. marts er der premiere på en ny ceremoni i Fredericia.

Her bliver der for første gang afholdt den nye grundlovsceremoni, hvor nye danske statsborgere fejres med et håndtryk. I Fredericia kommer borgmester Jacob Bjerregaard (S) til at stå for ceremonien.

Loven blev endeligt vedtaget før nytår, og ifølge kontorchef Stephan Klavsen fra Borgerservice i Fredericia Kommune ventes 25 borgere at deltage i Fredericia.

Ceremonien koster de nye danskere 600 kroner i brugerbetaling. Det er en del af det samlede gebyr på 3800 kroner, som det koster at søge om dansk statsborgerskab. Gebyret er vedtaget af Folketinget.

De nye danske statsborgere skal selv tilmelde sig ceremonien.

- Det er en forpligtelse for dem at møde op, siger Stephan Klavsen med henvisning til kravene i den nye lov, som blev gennemført efter den tidligere regerings forslag.

- Vi vil på en hyggelig og højtidelig måde markere, at de er blevet danske statsborgere, siger Stephan Klavsen.

Nye danskere skal tilmelde sig senest 14. februar via kommunens hjemmeside.

Ceremonien skal afholdes to gange årligt. Næste gang bliver i tredje kvartal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Knap var manden kørt væk, før vi skulle opleve Dansk Folkepartis jernkvinde slå plat på det tragiske dødsfald

Læserbrev: Ligesom alle andre i Fredericia læste vi nyheden om det uhyggelige skuddrab i mandags med stor forfærdelse. Det kræver et uhyre afstumpet menneske, for at man kan vælge at dræbe en 24-årig ung mand og efterlade en familie med det største tab, man kan forestille sig. Vores tanker går til den efterladte familie og venner samt til de beboere i Korskærparken, som nu endnu en gang skal forholde sig til uvidenhed og fordomme om deres boligområde. Knap var manden kørt væk, før vi skulle opleve Dansk Folkepartis jernkvinde Susanne Eilersen slå plat på det tragiske dødsfald. Hun havde nemlig hørt, at der havde været spændinger imellem nogle grupperinger, og hun var derfor af den overbevisning, at byrådet var ført bag lyset i de tilbagemeldinger, man har fået, som har talt om en positiv udvikling i boligområdet. Det lyder næsten som om, Susanne Eilersen beskylder politiet for at male et skønmaleri af Korskærparken, og det er hun åbenbart så fortørnet over, at hun har behov for at angribe dem på samme dag, hvor drabet er sket. I udgangspunktet kommer det ikke bag på os, at en person fra DF vil misbruge et tragisk drab for at fremstille sig som "tough on crime". Det har de gjort før. Men vi havde måske en naiv tro på, at Susanne Eilersen ville være sin viceborgmester-titel voksen og sikre politiet arbejdsro og beboerne plads. Hvis hun havde ventet et par timer med at konspirere om "tilstanden" i Korskærparken, ville hun have hørt, at alle respektive organer i Korskærparken lige fra politi, Den boligsociale Helhedsplan, frivillige og den samlende paraplyforening Korskær var voldsomt overraskede over dette. Det er en enorm mangel på respekt for de mennesker, som knokler både arbejdsmæssigt og frivilligt for at gøre området attraktivt, når man med et trylleslag dømmer det ude, fordi man tilfældigvis vælger at stole mere på løse rygter end de instanser, som rent faktisk ved, hvad de taler om, og som har deres daglige gang i Korskærparken. Vi håber, at beboerne kan passe på hinanden og ikke lader sig påvirke af en politiker, som forsøger at score billige points ved at puste til den frygt, som selvfølgelig kommer ovenpå denne triste episode.

Fredericia

Beboer vred over lukning af medborgerhus: - Vi bøjer os for kriminaliteten

Annonce