Annonce
Middelfart

Presset af corona: Strib Svømmehal får kompensation af kommunen

Strib Svømmehal var lukket i flere måneder frem til sommeren, og det har kostet i entreindtægter. Arkivfoto: Louise Holmegaard
Kompensationen gør, at Strib Svømmehal foreløbig kan løbe rundt. Men der er stadig mange ubekendte, lyder det fra direktør.
Annonce

Strib: Forårets coronanedlukning ramte Strib Svømmehal hårdt økonomisk. Men nu har Børn, Kultur og Fritidsudvalget i Middelfart Kommune godkendt en ansøgning om lønkompensation til svømmehallen.

Det ansøgte beløb på 350.000 kroner skal dække de tabte indtægter fra foråret.  Beløbets størrelse er sat ud fra sidste års indtægter i den periode, hvor svømmehallen var lukket fra 11. marts til 8. juni.

Kompensationen er en kærkommen hjælp, fortæller direktør i Lillebælt Sport og Kultur John Jessen.

- Det betyder en verden til forskel. Vi er i den grad i knæ i en periode, hvor mange af vores aktiviteter er væk. Det handler om at prøve at få enderne nogenlunde til at nå sammen og klare os igennem denne periode, som er rigtig tung, siger han.

Annonce

Vand skal holdes ved lige

Da den daværende corona-situation lukkede svømmehallen ned i foråret, udeblev entreindtægterne i en periode, som ifølge John Jessen typisk er en periode med mange badegæster. Men der var mange dele af svømmehallen, der fortsat måtte køres uforandret.

- Selvom man er lukket ned, er det de samme ting , der skal ordnes. Man lukker jo ikke bare vandet ud af badekarret og venter. Det kører fuldstændig, som hvis der er gæster, siger han og forklarer, at vandkvaliteten dagligt skal tjekkes, og at vandtemperaturen skal holdes ved lige, da det koster energi og tid at skulle genopvarme bassinet.


Det kører i en god rytme nu, og indtægterne har fundet et fornuftigt niveau. Vi er fortrøstningsfulde, men vores omkostninger er højere.

John Jessen, direktør


Siden svømmehallen genåbnede 8. juni har det været under coronarestriktioner, hvilket også har været en ekstra økonomisk byrde. For det har betydet færre tilladte gæster og ekstra rengøring.

- De her penge er med til at finansiere den ekstra omkostning, der er ved at opretholde det rengøringssetup, siger John Jessen.

Annonce

Direktør ikke bekymret

Selvom det stadig er uvist, hvor længe restriktionerne skal fortsætte, er John Jessen ikke bekymret for Strib Svømmehals fremtid.

- Det kører i en god rytme nu, og indtægterne har fundet et fornuftigt niveau. Vi er fortrøstningsfulde, men vores omkostninger er højere. Det kommer vi til at kunne se, når vi kommer ud af indeværende år, siger John Jessen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce