Annonce
Indland

Prins Nikolai har forladt Varde Kaserne i utide

Prins Joachim og prinsesse Marie aflagde besøg på Hærens Kampskole. Prins Nikolai lavede lige en enkelt fejl i delingens afsluttende eksercits inden paraden. Foto: Martin Ravn

Kongehuset bekræfter at Prins Nikolai har stoppet uddannelsen til reserveofficer på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne.

Annonce

Varde: Prins Nikolai nåede lige godt to måneder af den to-årige uddannelse som reserveofficer på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne.

Prinsen begyndte sin uddannelse 1. august, men onsdag bekræftede kongehusets kommunikationschef Lene Balleby, at prinsen er stoppet.

- Prinsen har stoppet sin uddannelse i Forsvaret. Det er prinsens egen beslutning, og den kongelige familie er orienteret om den, siger Lene Balleby.

Det er ikke muligt at få en forklaring på beslutningen fra prinsens side onsdag.

Prins Nikolai var i gang med den første del af uddannelsen til reserveofficer, som er den seks måneder lange sergentuddannelse.

Han nåede dog ikke langt, hvilket er en streg i regningen.

Da det blev offentliggjort, at prins Nikolai ville tage den nye uddannelse til løjtnant, var det til stor tilfredshed for chefen for Hærens Sergentskole, Peter Nielsen.

- Det giver uddannelsen et boost. Det skal vi udnytte. Men vi skal give prinsen fred og ro til uddannelse, sagde Peter Nielsen dengang til JydskeVestkysten.

Prinsens uddannelse

Prins Nikolai var begyndt på officersuddannelsen på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne den 1. august.Han har valgt at stoppe sin uddannelse umiddelbart inden eleverne blev sendt på efterårsferie.

Prinsens far, prins Joachim, er selv oberstløjtnant af reserven.

Målet med prins Nikolais to år lange uddannelse var at blive reserveofficer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sådan er corona-tallet torsdag: Fredericia rykker ned ad liste

Fredericia

Onsdagens corona-tal: Ni personer er konstateret smittet siden tirsdag

Alarm 112

Avis blev brugt til at aflede opmærksomheden: Mobiltelefon stjålet i Gothersgade

Fredericia For abonnenter

De unge springer i øjnene i coronastatistikken: Indtager en kedelig førsteplads i Fredericia

Annonce