Annonce
Kultur

Prisregn over det lokale foreningsliv: Se alle vinderne her

De seks vindere ved Folkeoplysningsrådets nytårskur torsdag aften. Fotos og collage: Gustav Roesbjerg Mygind
I det daglige er det ikke hver dag, at frivillige, der bidrager til fællesskabet i foreninger og til aktiviteter, får tak for deres indsats. Torsdag aften fik både frivillige, grupper og foreninger et tusinde tak for indsatsen til udskudt nytårskur, hvor seks priser blev uddelt.

Fredericia: Tiden med corona var hård for foreningslivet, der ad flere omgange har været lukket ned eller tvunget til at indordne sig andre forhold end de vanlige.

Det samme har muligheden for at hædre de ildsjæle, der gør en særlig forskel for andre i det daglige til Folkeoplysningsrådets årlige nytårskur.

I en noget forsinket udgave fandt nytårskuren sted torsdag aften ved Fredericia Idrætscenter, hvor seks priser blev uddelt på baggrund af de indstillinger, rådet havde modtaget i efteråret 2020.

Annonce

I år blev De selvorganiseredes pris ikke uddelt, da der ikke var nogen indstillede til prisen. Derimod var Corona-prisen ny til prisuddelingen, der har til formål at anerkende foreningslivet og de frivillige for den indsats, de yder for andre aktive i foreningslivet.

Nedenfor kan du se, hvem der har vundet og baggrunden for prisvindernes indstillinger.

1 Årets Skæve Vinkel: Ole Bang, Erritsø Rugby

Ole Bang fra Erritsø Rugby vandt Årets Skæve Vinkel for sin indsats i forbindelse med anlæggelsen af Erritsø Rugbys nye klubhus og bane. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Ole Bang fra Erritsø Rugby tog Årets Skæve Vinkel for sit engagement i rugbyklubbens nye klubhus og bane, efter foreningen er blevet rykket, da der skulle etableres to nye haller til tennis og padeltennis.

- Uden dig havde vores klubhus ikke været så flot og op at stå til tidsplanen. Du har været fuldstændig fantastisk, lød det fra Allan Pertti Frandsen, der er formand i rugbyklubben

2 Friluftsprisen: Elbospejderne

Esben Lindbjerg og Steffen Ploug var glade, efter Elbospejderne havde fået Friluftsprisen. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Elbospejderne vandt Friluftsprisen. Det skete blandt andet på baggrund af arbejde på tværs af både unge og ældre.

- Prisen viser virkeligt, at vi gør noget godt for friluftslivet. Det gælder for børn fra to år til voksne på 63, så vi spænder bredt. Vi er rigtig glade for at have vundet prisen, forklarede gruppeleder Steffen Ploug.

3 Vi gør det sammen: 6. Juli Gardens Venner

"Vi gør det sammen" vandt 6. Juli Gardens Venner. På billedet ses her tre repræsentanter fra gardens støtteforening sammen med Børge Larsen, der er medlem af Folkeoplysningsrådet. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

I Peter Vind Larsens indstilling af 6. Juli Gardens Venner lød det blandt andet fra gardens formand, at støtteforeningen til 6. Juli Garden har udvist stor kreativitet og engagement til at tjene penge ind til donationer til garden.

Nye borde-bænkesæt, tasker, sko og busture er blandt de ting, bidragene er gået til.

- For garden er det fantastisk at have en forening som gardens venner, lød det i indstillingen.

4 Vi bevæger prisen: Erik Vinther, Fredericia Motor Klub

Erik Vinther fra Fredericia Motor Klub tog sig af "Vi bevæger prisen". Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Randi Munkholm fra Fredericia Motor Klub havde indstillet formand og en af klubbens to grundlæggere Erik Vinther til prisen for sit engagement i motorklubben. Selvom han samlet har 130 kilometer i forbindelse med træning og arrangementer, deltager han glædeligt. Han har også været med til at skaffe et dommertårn til klubben, lød det blandt andet i indstillingen.

5 Aftenskolernes pris: DOF Lillebælt og Magnum Opus

Børge Jensen og Jette Rosenfeldt repræsenterede henholdsvis DOF Lillebælt og Magnum Opus som sammen vandt Aftenskolernes pris. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Før coronatiden gik aftenskolerne DOF Lillebælt og Magnum Opus sammen om en tegne- og keramikskole, der blev indviet for to uger siden.

- Vi har seks topprofessionelle undervisere, og vi kan godt prale af, at størstedelen af de kurser, vi slog op i begyndelsen, også er udsolgt, lød det blandt andet i takketalen fra Børge Jensen.

6 Corona-prisen: Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub

Lasse Hildingberg kunne tage diplom, hoptimist og 1000 kroner med hjem til Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub. Foreningens bestyrelse og trænere vandt prisen efter en indstilling fra en forælder til et klubmedlem. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Lasse Hildingberg modtog på vegne af bestyrelsen og trænerne i Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub Corona-prisen. Indstillingen kom fra en mor til et medlem i foreningen.

- Vi sagde, at vi skulle have et fællesskab at komme tilbage til, og det gør man ved at sikre, at der er et fællesskab under coronatiden. Så da vi fik at vide, at vi ikke måtte være indenfor, gik vi udenfor. Det er lidt anderledes, når man er vant til at være i klædt en gi og have bare tæer, men det var bare at knokle derudaf, sagde han.

- Der blev gjort en kæmpe indsats på træningssiden, men også i forhold til nye lokaler, som nu er blevet rigtig fine, så det er jeg rigtig stolt over, sagde Lasse Hildingberg.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Faktatjek: Har skole og børnehave virkelig plads, hvis der flytter mange børnefamilier til Skærbæk?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia: Hus i Østerby solgt for 5,7 millioner kroner

Livsstil

Her er ikke plads til ukvemsord og truende adfærd: 3000 mødes til stor gaming-event

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Sydjylland

Vi gør status - få overblikket her: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Kultur

Boganmeldelse: Grønne forventninger i 'Vi ville så meget'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Kendt cykelbutik flytter adresse: Får bedre plads og måske nye kollegaer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Fredericia For abonnenter

Beløb til sponsorater eksploderede på kort tid: Havneselskabs udgifter steg fra 300.000 kr. til tre mio. kr.

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia vandt på Amager og hænger på i toppen: Derfor lykkedes det efter tre nederlag på stribe

Fredericia

Nu kan du let kæmpe for den lokale biodiversitet: Få en gratis pose med Fredericia-frø

Annonce