Annonce
Kultur

Prisregn over det lokale foreningsliv: Se alle vinderne her

De seks vindere ved Folkeoplysningsrådets nytårskur torsdag aften. Fotos og collage: Gustav Roesbjerg Mygind
I det daglige er det ikke hver dag, at frivillige, der bidrager til fællesskabet i foreninger og til aktiviteter, får tak for deres indsats. Torsdag aften fik både frivillige, grupper og foreninger et tusinde tak for indsatsen til udskudt nytårskur, hvor seks priser blev uddelt.

Fredericia: Tiden med corona var hård for foreningslivet, der ad flere omgange har været lukket ned eller tvunget til at indordne sig andre forhold end de vanlige.

Det samme har muligheden for at hædre de ildsjæle, der gør en særlig forskel for andre i det daglige til Folkeoplysningsrådets årlige nytårskur.

I en noget forsinket udgave fandt nytårskuren sted torsdag aften ved Fredericia Idrætscenter, hvor seks priser blev uddelt på baggrund af de indstillinger, rådet havde modtaget i efteråret 2020.

Annonce

I år blev De selvorganiseredes pris ikke uddelt, da der ikke var nogen indstillede til prisen. Derimod var Corona-prisen ny til prisuddelingen, der har til formål at anerkende foreningslivet og de frivillige for den indsats, de yder for andre aktive i foreningslivet.

Nedenfor kan du se, hvem der har vundet og baggrunden for prisvindernes indstillinger.

1 Årets Skæve Vinkel: Ole Bang, Erritsø Rugby

Ole Bang fra Erritsø Rugby vandt Årets Skæve Vinkel for sin indsats i forbindelse med anlæggelsen af Erritsø Rugbys nye klubhus og bane. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Ole Bang fra Erritsø Rugby tog Årets Skæve Vinkel for sit engagement i rugbyklubbens nye klubhus og bane, efter foreningen er blevet rykket, da der skulle etableres to nye haller til tennis og padeltennis.

- Uden dig havde vores klubhus ikke været så flot og op at stå til tidsplanen. Du har været fuldstændig fantastisk, lød det fra Allan Pertti Frandsen, der er formand i rugbyklubben

2 Friluftsprisen: Elbospejderne

Esben Lindbjerg og Steffen Ploug var glade, efter Elbospejderne havde fået Friluftsprisen. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Elbospejderne vandt Friluftsprisen. Det skete blandt andet på baggrund af arbejde på tværs af både unge og ældre.

- Prisen viser virkeligt, at vi gør noget godt for friluftslivet. Det gælder for børn fra to år til voksne på 63, så vi spænder bredt. Vi er rigtig glade for at have vundet prisen, forklarede gruppeleder Steffen Ploug.

3 Vi gør det sammen: 6. Juli Gardens Venner

"Vi gør det sammen" vandt 6. Juli Gardens Venner. På billedet ses her tre repræsentanter fra gardens støtteforening sammen med Børge Larsen, der er medlem af Folkeoplysningsrådet. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

I Peter Vind Larsens indstilling af 6. Juli Gardens Venner lød det blandt andet fra gardens formand, at støtteforeningen til 6. Juli Garden har udvist stor kreativitet og engagement til at tjene penge ind til donationer til garden.

Nye borde-bænkesæt, tasker, sko og busture er blandt de ting, bidragene er gået til.

- For garden er det fantastisk at have en forening som gardens venner, lød det i indstillingen.

4 Vi bevæger prisen: Erik Vinther, Fredericia Motor Klub

Erik Vinther fra Fredericia Motor Klub tog sig af "Vi bevæger prisen". Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Randi Munkholm fra Fredericia Motor Klub havde indstillet formand og en af klubbens to grundlæggere Erik Vinther til prisen for sit engagement i motorklubben. Selvom han samlet har 130 kilometer i forbindelse med træning og arrangementer, deltager han glædeligt. Han har også været med til at skaffe et dommertårn til klubben, lød det blandt andet i indstillingen.

5 Aftenskolernes pris: DOF Lillebælt og Magnum Opus

Børge Jensen og Jette Rosenfeldt repræsenterede henholdsvis DOF Lillebælt og Magnum Opus som sammen vandt Aftenskolernes pris. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Før coronatiden gik aftenskolerne DOF Lillebælt og Magnum Opus sammen om en tegne- og keramikskole, der blev indviet for to uger siden.

- Vi har seks topprofessionelle undervisere, og vi kan godt prale af, at størstedelen af de kurser, vi slog op i begyndelsen, også er udsolgt, lød det blandt andet i takketalen fra Børge Jensen.

6 Corona-prisen: Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub

Lasse Hildingberg kunne tage diplom, hoptimist og 1000 kroner med hjem til Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub. Foreningens bestyrelse og trænere vandt prisen efter en indstilling fra en forælder til et klubmedlem. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Lasse Hildingberg modtog på vegne af bestyrelsen og trænerne i Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub Corona-prisen. Indstillingen kom fra en mor til et medlem i foreningen.

- Vi sagde, at vi skulle have et fællesskab at komme tilbage til, og det gør man ved at sikre, at der er et fællesskab under coronatiden. Så da vi fik at vide, at vi ikke måtte være indenfor, gik vi udenfor. Det er lidt anderledes, når man er vant til at være i klædt en gi og have bare tæer, men det var bare at knokle derudaf, sagde han.

- Der blev gjort en kæmpe indsats på træningssiden, men også i forhold til nye lokaler, som nu er blevet rigtig fine, så det er jeg rigtig stolt over, sagde Lasse Hildingberg.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Tanya og Ricko håber på løsning tæt på Frederiksodde Skole: - Hvorfor skal de børn med mest brug for ro flyttes rundt?

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

Forsvarsgeneral stopper i FHK: Jeg har behov for at prøve noget nyt

Fredericia

Dyr kviktest på Prangervej: 100 p-bøder på tre uger for at parkere på private pladser

Alle blå partier vil afskaffe kravet om mundbind

Fredericia For abonnenter

Milliongodtgørelse eller ej: Sag om bortvisning af kommunaldirektør afgøres først efter sommerferien

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Leder For abonnenter

Dagens leder: Løsning af specialskole-sag kræver hurtigtvoksende ører

Fredericia

Kandidat for Fredericia siger nej tak til at repræsentere byen som vikar i Folketinget: - For kort tid

Annonce