Annonce
Erhverv

Privat jobfest: 600 nye job om året i Fredericia

Blue Water er en de virksomheder, der inden for de sidste par år er rykket til Fredericia. I 2016 åbnede virksomheden en ny godsterminal i Taulov. Arkivfoto: Mette Mørk

Fredericia er en af de kommuner, der skaber flest nye private job. Industriområde syd for Fredericia er lokomotivet, og store virksomheder som Google og DLG kan få væksten til at fortsætte, vurderer erhvervsdirektør

Fredericia: De sidste tre år er der sket stor vækst på det private jobmarked i Fredericia.

1813 nye private job er skabt i perioden fra 2014 til 2017, og væksten er større i Fredericia end nabobyerne, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet.

- I den private sektor er det lykkedes os at tiltrække mange nye virksomheder, som har placeret sig i Taulov-området og Danmark C. Samtidig har vi haft held til at få Bureau Veritas til at samle sine aktiviteter i Fredericia by. Samtidig er der en generel vækst i samfundet, som betyder, at mange virksomheder har klaret sig godt og ansat flere folk, siger Kristian Bendix Drejer, som er erhvervsdirektør i Business Fredericia.

Han betegner industriområdet Taulov og Danmark C som "et vækstlokomotiv" for byen og hele Trekantområdet. Her har virksomheder som DSV, Merrild Kaffe, Flying Seafood, Blue Water, Persolit og SER Hegn slået sig ned i løbet af de seneste par år med mange arbejdspladser.

For Kristian Bendix Drejer er Fredericias placering det bedste argument, når han forsøger at tiltrække nye virksomheder. For der er hurtig adgang til jernbane, havn og motorvej.

Annonce

424 færre på offentlig forsørgelse - Fredericia sparer penge

Når flere kommer i job, sparer kommunerne penge. Det gælder også Fredericia Kommune, som i en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet bruger 33 millioner kroner mindre om året i oktober 2017 end i juni 2015.424 færre personer i Fredericia er nemlig på offentlig ydelse.

På landsplan viser opgørelsen især et fald i ydelser som kontanthjælp, førtidspension, efterløn, arbejdsmarkedsydelse, uddannelseshjælp, sygedagpenge, arbejdsløshedsdagpenge.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Mastodonter på vej

Væksten på 1813 job på tre år betyder, at der i december 2017 var registreret 20.405 private job i Fredericia. Kristian Bendix Drejer forventer, at jobvæksten kan fortsætte. Det kan eksempelvis ske hos DLG, der flytter til Snoghøj, eller Google, som i 2017 købte en grund til et kommende datacenter i Prinsessens Kvarter i Danmark C.

- Der er et par mastodonter på vej i vores område. Også ved Taulov Dryport og Danmark C vil man se virksomheder, der vil vækste og ansætte mange folk. Det borger for, at væksten kan holde kadencen i de kommende år, siger Kristian Bendix Drejer.

Fredericia har den højeste vækst blandt kommunerne i Trekantområdet med en stigning på 9,8 procent fra 2014 til 2017. Kolding ligger på 9,6, Vejle har 9,5 og Middelfart har 8,7.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyåbnet vinhandler i Vendersgade: En anden placering ville skabe en bedre forretning

Annonce