Annonce
Fredericia

Privat samling af flere tusinde fossiler doneres til kommune

Stig Streezer har doneret sin brors fossilsamling til udstilling i blandt andet naturskolen ved Trelde Næs Strand. Her lægger han en af samlingens perler - kopien af en meget stor, forstenet hajtand - på plads i montren sammen med Mikael Tullesen. Foto: Peter Friis Autzen
Takket være en donation fra arvingerne kan interesserede nu blive klogere på fossiler af mange forskellige slags, som er fundet i lokalområdet.

Trelde: Gennem det meste af sit liv samlede Jan Streezer Lindholm Petersen fra Fredericia fossiler langs blandt andet Østerstrand og Trelde Næs. Da han i 2019 døde, havde han flere hundrede kilo fossiler opmagasineret i sin kælder - og også flere hundrede fossiler "udstillet" i stuen.

Nu er den store samling doneret til Fredericia Kommune, der har etableret en udstilling i naturskolen ved stranden på Trelde Næs. Og også på Jans barndomsskole, Kirstinebjergskolen Afdeling Indre Ringvej, indrettes der en udstilling.


Det her er vældig, vældig spændende.

Mikael Tullesen, kommende natur- og kulturformidler


- Det er dejligt, at Jans samling kommer til rette på denne her måde, siger Jans bror, Stig Streezer.

Også naturvejleder Bjarne Christensen er glad for gaven. Også selvom store mængder fossiler fra Jans kælder forsvandt i forbindelse med dødsboets rømning.

- Vi har fået cirka 200 kilo. Mindst 2-3000 fossiler, siger han.

I montren ligger adskillige fossiler. De mest sjældne er dog 3d-printede kopier.

Annonce

Fossil-ruten lokker

Nogle af fossilerne udstilles i en montre i naturskolen, hvor der også kan læses en del info. Og man kan træne sine øjne i at finde fossiler ved hjælp af øvelser på store plancher.

Mikael Tullesen, der er under uddannelse som natur- og kulturformidler, har arrangeret udstillingen og også udarbejdet forbedret materiale, der vejleder interesserede rundt på fossil-ruten i området.

- Det her er vældig, vældig spændende, siger Mikael, der glæder sig over, at Trelde Næs nu kan betjene fossiljægerne endnu bedre.

- Trelde Næs er i forvejen kendt for at være et at de bedste steder at samle fossiler. Nu er det blevet endnu bedre, siger han.

Naturvejleder Bjarne Christensen og skolelærer Erik Arndt Nielsen glæder sig over begge at kunne lave en udstilling med de mange, mange donerede fossiler.Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce