Annonce
Fredericia

Private klar til at hjælpe med vaccination i Fredericia: Turbo på kampen mod corona

To private firmaer skal hjælpe Region Syddanmark med at vaccinere os mod corona i det omfang, det offentlige ikke selv kan klare opgave - blandt andet i Fredericia. Det kommer alt sammen an på, hvor mange vaccinedoser, Danmark kan få leveret den kommende tid. Arkivfoto Reuters, Kai Pfaffenbach, Ritzau Scanpix
Hvis det offentlige ikke har tid nok - og hvis doserne strømmer ind - skal firmaerne Practio og Abacus Medicine træde til.

Fredericia: De to private firmaer Practio og Abacus Medicine skal hjælpe Region Syddanmark med at vaccinere mod corona i situationer, hvor behovet overstiger kapaciteten på de offentlige vaccinationscentre.

Blandt andet i Region Syddanmarks kommende center i Fredericia. Det åbner som tidligere omtalt i Fredericia Dagblad ved Messe C mandag 12. april.

Practio har vundet udbuddet om at stå for vaccination i Region Syddanmark, mens Danske Lægers Vaccinations Service har vundet udbuddet i Nordjylland, Midtjylland og Hovedstaden.

Det oplyser Dorte Christensen, der er vicedirektør i Region Midtjylland, som står for at varetage udbuddet. Kontrakterne underskrives 16. april, og fra 16. maj kan det offentlige tage den private vaccination i brug.

Annonce

Har forberedt sig længe

Dorte Christensen fortæller, at de private som sagt kun skal stå for at vaccinere, hvis det offentlige ikke kan følge med:

- Det kommer an på, hvor mange vacciner vi får. Udgangspunktet er, at de her kun kommer i spil, hvis det offentlige ikke kan klare opgaven selv.

- Vi har forberedt os i månedsvis. Så i dag er vi meget glade for, at regionen har peget på Practio og bedt os stå for at vaccinere tusindvis af danskere, udtaler Jonas Nilsen, læge og medstifter af Practio i en pressemeddelelse:

- Vi har den nødvendige viden og ekspertise, og fordi, vi allerede er en del af vaccineprogrammet i England, har vi også værdifuld erfaring. Nu ser vi frem til at tage fat på arbejdet i Danmark hurtigst muligt.


Det kommer an på, hvor mange vacciner vi får. Udgangspunktet er, at de her kun kommer i spil, hvis det offentlige ikke kan klare opgaven selv.

Dorte Christensen, vicedirektør, Region Midtjylland, om muligheden for at benytte private til at vaccinere - også i Fredericia


Practio samarbejder med Abacus Medicine, som er ansvarlig for Good Distribution Practice inklusive modtagelse og korrekt opbevaring på køl af vaccinerne, dokumentation af løbende temperaturovervågning med mere.

Annonce

Private får travlt

- De private firmaer har trinvis opbygning af kapacitet, så de står på standby og bliver så varslet, hvis de skal i gang, forklarer vicedirektøren i Region Midtjylland.

- De skal kunne starte med 100.000 per dag på landsplan og kunne skalere op til 300.000, siger hun.

Ifølge Dorte Christensen skal det offentlige selv kunne vaccinere 100.000 borgere om dagen.

- Man er usikker på nuværende tidspunkt om, hvorvidt de private kommer i gang. Vaccinerne er jo ikke helt kommet i den mængde, man havde håbet på. Det kommer også an på, hvad der sker med AstraZeneca, siger Dorte Christensen med henvisning til vaccinen fra AstraZeneca.

Anvendelsen af denne vaccine er i øjeblikket sat på pause, mens sundhedsmyndighederne undersøger, om der kan være en sammenhæng mellem vaccinen og et mindre antal alvorlige sygdomstilfælde og dødsfald.

Under offentligt tilsyn

Dorte Christensen, vicedirektør i Region Midtjylland, der har stået for de danske regioners fælles udbud for at finde private vaccinationsleverandører, oplyser til Ritzau, at de udvalgte firmaer har fået den højeste kvalitetsscore.

Samtidig var prisen fordelagtig, men de er ikke udelukkende valgt på prisen.

Det offentlige har også sørget for, at man løbende vil føre tilsyn med vaccinationscentrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce