Annonce
Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

To ansatte hos Kære Pleje står bag en demonstration torsdag klokken 14. Tine Nielsen (til venstre) og Tina Oldenborg er utilfredse med, at godt 500 borgere fremover skal have privat hjemmehjælp fra et nyt selskab. Foto: Klaus Madsen
To social- og sundhedshjælpere står bag en demonstration torsdag eftermiddag. Deres virksomhed Kære Pleje står til at miste opgaven med at levere privat hjemmepleje i Fredericia, da en konkurrent har budt markant lavere. - Det går ud over de ældre, siger de to Kære Pleje-ansatte.

Fredericia: Torsdag klokken 14 er der "demonstration mod besparelser i Fredericia Kommune".

Bag demonstrationen står en gruppe ansatte fra det private firma Kære Pleje, som fra 1. februar har mistet opgaven med at levere privat hjemmehjælp til ældre i Fredericia Kommune.

Firmaets ansatte er stærkt utilfredse med beslutningen. Det går ud over de ældre og er en besparelse, mener social- og sundhedshjælperne Tina Oldenborg og Tine Nielsen fra Kære Pleje. Derfor har de arrangeret en demonstration ved Rådhuspladsen. Vi stillede fem spørgsmål til arrangørerne:

Hvorfor mener I, der er tale om besparelser?

Tina: - Det mener vi i forhold til, at man kan sige ja til en leverandør, der byder så lavt. Et eller andet sted siger besparelsen sig selv.

Det er Folketinget, der har bestemt, at privat hjemmepleje skal i udbud. Hvorfor demonstrerer I så mod kommunen?

Tina: - Man har hørt om andre steder, hvor man ikke nødvendigvis vælger det laveste bud.

Tine: - Det er de ældre, som bliver taberne i spillet. På samme måde som at børnene altid er taberne i en skilsmisse. Her er det borgerne, der er taberne. Og vi har vi en skilsmisse mellem kommunen og en privat leverandør, hvor 500 borgere skal have en ny leverandør.

Udbuddet er afgjort. Hvad vil I gerne opnå med demonstrationen?

Tine: - Håbet er ikke slukket helt endnu. Vi håber, at de tænker sig om. Vi håber ikke, der sker det samme som i Kolding, hvor prisen blev sat så lavt, at Kære Pleje i Kolding gik konkurs. (Det skete i 2014. Otte måneder senere begyndte Kære Pleje igen i Kolding efter en ny udbudsrunde, red.)

Er det ikke et vilkår som ansat i et privat firma? Nogle udbud vinder man, og nogle taber man?

Tine: - Vi ved, at hver fjerde år skal det ud i licitation, så derfor har vi altid nerverne uden på tøjet i forhold til, om vores fremtid er sikret.

Tina: - Derfor bekymrer det os, at kommunen denne gang har valgt et firma, der leverer til så lav en pris. Hvordan kan de få det til at hænge sammen?

De ældre skal stadig plejes. Kan I ikke bare få job hos kommunen eller det nye firma?

Tina: - Det skal nok være job for os at få. Men vi gør det for borgernes skyld, Vi har et tillidsforhold til borgerne, som er opbygget gennem lang tid. Det er også os, der skal se borgerne i øjnene lige nu. Mange er bekymrede, og det er simpelthen ulideligt, og politikerne ser det jo ikke.

Der har været god opbakning til demonstrationen blandt medarbejderne hos Kære Pleje, der holder til på Nørrebrogade. Tine Nielsen (til venstre) og Tina Oldenborg har i deres fritid gjort dette banner klar til demonstrationen. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce