Annonce
Læserbrev

Problemer igen

Læserbrev: I tidernes morgen var jeg selv med til at godkende opførelsen af ovenstående et nyt Vonsildhave. Opgaven blev sat ud i licitation, og Attendo vandt opgaven. Men der har ikke været andet en problemer, siden de startede. Det er en gennemgangslejr, særdeles med leder- jobbet på Vonsildhave, jeg ved, at udvalget har været til møde deroppe mange gange. Er tiden ikke til, at seniorudvalget bør finde en anden udbyder til Vonsildhave.

Nu kan man læse i JydskeVestkysten i dag, at hjemmet har ringet til en datter tidligt en morgen med den triste besked, at hendes mor er afgået ved døden. Da datteren ringer lidt senere for at fortælle, hvad hendes mor, som er død, skal iklædes, er vedkommende, der tager telefonen total tavs og overrasket, og vedkommende undersøger og må så fortælle hendes datter, at hun skam ikke er død. Hold op det er skræmmende og helt og aldeles utilstrækkeligt. Sidst det var galt på Vonsildhave, var det en kørestolbeboer, der kørte ned af trapperne i sin stol og slog sig selv ihjel.

Formanden for seniorudvalget Søren Rasmussen siger, at sådan noget bare ikke må ske - nej, men nu må man fra udvalgets side skride til handling, og ikke en snak igen med fy - fy- det må i ikke.

Annonce
Hans Erik Adsbøl
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgelige og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce