Annonce
Erhverv

Process Engineering ramt af coronakrise: Har måttet fyre ansatte trods lønkompensation

Direktør i Process Engineering Poul B. Jakobsen måtte i april opsige nogle af sine ansatte. Årsagen er, at mange af virksomhedens kunder har udsat eller droppet planlagte investeringer på grund af usikkerheden i økonomien under coronakrisen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Virksomheden har sagt farvel til 15-20 procent af sine ansatte. Ordrene forsvandt simpelthen.
Annonce

Fredericia: - Det er rigtig træls - ikke mindst for dem, det går ud over.

Sådan siger direktør i det rådgivende ingeniørfirma Process Engineering, Poul B. Jakobsen, om at måtte fyre 15 til 20 procent af sine ansatte.

Kun en enkelt gang før har han oplevet at skulle fyre medarbejdere. Det var lige efter finanskrisen. Ellers har virksomheden kun været i vækst, hvilket en række gazelle-priser de senere år også viser. Men coronakrisen ramte også hårdt og hurtigt hos Process Engineering, som tilbyder rådgivning inden for procesindustrien.

- I en usikker tid er investeringer noget, der bliver skåret på. Vi har flere kunder, som havde lagt budgetter og fået godkendt investeringer, men rullede dem tilbage, forklarer Poul B. Jakobsen.

Virksomheden havde i begyndelsen af 2020 114 ansatte og forventede dengang en vækst, hvor man i udgangen af 2023 ville nå op på 300 ansatte. 200 i Danmark og 100 i udlandet.

Annonce

Opsagde folk i april

Men coronakrisen kom i vejen, og arbejdsmængden hos Process Engineering er faldet drastisk. Derfor blev 33 ansatte i april sendt hjem med hjælp fra regeringens lønkompensationspakke. Men ordrene udeblev stadig.

- Ting blev sat på hold eller udskudt. Det havde stor betydning for os. Vi kunne se, situationen forværredes ved udgangen af april, så vi måtte sige farvel til folk - og så stopper lønkompensationspakken, forklarer Poul B. Jakobsen.

For Process Engineerings vedkommende gælder det, at mange af de ansatte er ingeniører med en løn i en størrelse, hvor kun omkring halvdelen blev dækket af lønkompensationen. Virksomheden skulle altså fortsat betale en stor del af lønnen, selvom de ansatte gik hjemme.

- Det kunne vi ikke holde til i længden, så derfor var vi nødt til at træffe beslutningen, fortæller Poul B. Jakobsen, der samtidig peger på, at ingen jo ved, hvornår der kommer gang i hjulene igen, og økonomien kommer i fremgang.

Annonce

Har kunne arbejde i Norge

Allerede nu kan han da også se, det får afgørende betydning for Process Engineerings regnskab for 2020, selvom vi kun er i maj.

- Vi kommer ikke ud af 2020 med et pænt resultat. Det er fint nok, at Danmark kommer i gang igen, men hvis ikke resten af verden gør, hjælper det ikke, oplyser han.

Poul B. Jakobsen glæder sig dog over, at Process Engineering sidste år fik kontor i Norge, for her har virksomheden fortsat kunne arbejde under coronakrisen.

Process Engineering fik udbetalt 430.059 kroner for de medarbejdere, som i april var sendt hjem på lønkompensation. Virksomheden undersøger i øjeblikket mulighederne for at ansøge puljen med dækning af faste omkostninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbenhed i byrådet? Uenige politikere fandt hinanden på ét punkt

Fredericia

Den engelske coronavariant er i Fredericia: Nye skærpede retningslinjer betyder, at nære kontakter skal i selvisolation i 14 dage

Erhverv

En god showcase i en svær tid: Samarbejde har fået flere akademikere i job

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Fredericia

Fra stilhed til flere dages kø: Pludselig er der pres på det lokale corona-testcenter

Fredericia For abonnenter

Mr. BMX gik ned med flaget og næsten fallit: Men nu kan Johnny Lassen hejse det igen

Annonce