Annonce
Udland

Alarm om mistænkelig pakke på vaccinefabrik er afblæst

Britisk politi omdirigererer onsdag trafikken ved fabrikken Wockhardt ved Wrexham i Wales, efter der er fundet en mystisk pakke. Fabrikken hælder vaccine mod covid-19 fra AstraZeneca på hætteglas. Foto: Phil Noble/Reuters
Politi og sprængstofeksperter blev tilkaldt, da man fandt mistænkelig pakke på vaccinefabrik for AstraZeneca.

En mistænkelig pakke, som tidligere onsdag blev fundet på en fabrik i Wales, der arbejder for vaccineproducenten AstraZeneca, er ikke længere til fare for nogen.

Det oplyser fabrikken Wockhardt.

Det fremgår ikke klart, om pakken på noget tidspunkt har udgjort en risiko.

- Vi kan bekræfte at undersøgelsen af den mistænkelige pakke, som blev modtaget i dag, er blevet afsluttet, lyder det i en erklæring fra fabrikken.

Den mistænkelige pakke betød, at fabrikken blev delvist evakueret. Både politi og sprængstofeksperter blev tilkaldt.

- Vejene i området er lukket, og vi anmoder alle om at holde sig på afstand, lød det tidligere fra politiet.

En talskvinde for Wockhardt, der bearbejder vaccinen for AstraZeneca på fabrikken i Wrexham, bekræftede over for det tyske nyhedsbureau dpa, at der blev slået alarm, da pakken blev opdaget.

- Vi fik besked på at foretage en delvis evakuering, mens sagen bliver efterforsket, sagde talskvinden, som understregede, at de ansattes sikkerhed gik forud for alt andet.

Virksomheden drives af Wockhardt UK. Den har kapacitet til at levere såkaldt fill-and-finish for AstraZeneca. Det handler om at fylde vaccine i hætteglas og at pakke nåle til vaccinationer.

AstraZeneca har lovet Storbritannien at levere 100 millioner doser vaccine mod covid-19. Det er en vaccine, som er udviklet af universitetet i Oxford.

Selskabet er lige i disse dag i strid med EU-Kommissionen, der raser over, at det svensk-britiske medicinalselskab har nedskåret de forventede leverancer af vaccine til EU.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Annonce