Annonce
Trekantområdet

Programmet er på plads: Det kan kan du opleve til 6. Juli-Dagene

Det righoldige program for 6. Juli-Dagene er på vej ud i butikker og på biblioteket. Privatfoto
Den 5. og 6. juli kører Fredericia igen kanonerne i stilling til et par festlige dage. Omkring 3000 krydstogtgæster lægger til midt i det travle og varierede program.

Fredericia: Bløde hestemuler, krydstogtgæster og et hav af koncerter er blot nogle af de arrangementer, der venter fredericianerne til de traditionsrige 6. Juli-Dage.

I år markerer Fredericia 170-året for "Slaget om Fredericia" i 1849, hvor 1850 danske soldater mistede livet eller blev såret under kampene, der endte med sejr over de slesvig-holstenske styrker.

Ud over de militære traditioner handler dagene omkring den 6. juli om fest og hygge, flag og blomster, musik og optog, når byen markerer et af de mest glorværdige øjeblikke i dansk militærhistorie.

I år er det lykkedes 6. Juli Komiteen at tiltrække Gardehusarregimentets Hesteskadron, som kan opleves både 5. og 6. juli i bymidten og senere til opvisning på ridebanen ved Slesvigske Bastion.

To krydstogtskibe lægger til

Derudover er 6. juli-festlighederne genstand for stor interesse fra udenlandske turister. Hele to krydstogtskibe lægger således til kaj 5. og 6. juli med knap 3000 gæster, som glæder sig til at opleve byens lokale tradition. Lars Lilholt Band giver koncert 6. juli i hjertet af et af Fredericias militærhistoriske bygninger, nemlig i gården på Bülows Kaserne.

Dagene byder som altid på det historiske program med kanonsalutter og soldatertraditioner, og vanen tro kan man blandt andet opleve 6. Juli Jazz, 1800-talsstemning i Kirkestræde, aftenshopping, gratis guidede byvandringer, kirkekoncerter, fælleskor på Rådhuspladsen og festfyrværkeri.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Cyklisternes kaffepenge blev stjålet

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Annonce