Annonce
Erhverv

Projektlederen på Bådhusene fyldte 60 - blev fejret med fødselsdagssang til første spadestik

Første spadestik til andelsboligerne Bådhusene blev taget af kommende beboer Ulla Kruse (til venstre), afdelingsleder hos bygherre A. Enggaard Palle Priska, viceborgmester Susanne Eilersen (DF) og borgmester Jacob Bjerregaard (S). Foto: Dorte Brandsen
Andelsboligerne Bådhusene bliver nu opført. Skal stå klar til sommeren 2020.

Fredericia: Tirsdag eftermiddag var en længe ventet dag for de kommende beboere i Bådhusene i Kanalbyen. Her blev markeringen af byggeriets igangsættelse fejret med første spadestik, hurraråb og fødselsdagssang.

Fødselsdagssang fordi projektlederen på Bådhusene, Bjarne Christiansen, havde fødselsdag. Han fyldte 60 år men var alligevel på arbejde for at følge første spadestik - som var knap det første, da en del af forberedelserne er gjort. Piloteringen er færdig, så den værste byggestøj er overstået.

- Nu går støbearbejdet i gang, og i begyndelsen af september rejser vi betonelementerne, så der inden årsskiftet vil være rejst to bygninger, fortalte Bjarne Christiansen.

Bådhusene består af fem bygninger med 72 andelsboliger, som er en del af A. Enggaards byggeri i Sdr. Voldgade-kvarteret. 15 boliger af de 72 er sat til salg, hvoraf fem er solgt.

Annonce
Der blev sunget fødselsdagssang for projektleder Bjarne Christiansen (i midten), da der blev taget første spadestik til andelsboligerne Bådhusene tirsdag. Foto: Dorte Brandsen

Nedbrydning af haller i gang

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) huskede tilbage på de drøftelser, som blev taget i 2014, da man skulle finde ud af, hvad der skulle ske med kanalbyen, og hvordan man fik gang i byggeriet.

- Vi ville have en blandet bydel med ejerlejligheder til dem, der har råd til det, almene boliger, seniorboliger, ungdomsboliger, arbejdspladser og andelsboliger. Der var ikke gang i markedet på det tidspunkt, og det har været en lang og sej kamp. Men nu er vi ved at have paletten fuld, sagde borgmesteren.

En af bygningerne til Bådhusene skal ligge, hvor De Orange Haller ligger i dag. Hallerne er tømt, og nedbrydningen er netop gået i gang. Her skal opføres et parkeringshus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce