Annonce
Fredericia

Protest fra 73 beboere rykker ingen kommaer i omstridt boligprojekt: Nu skal politikerne afgøre sagen

Der er blevet sat mange kræfter ind fra naboernes side på Ekkodalen for at få politikerne overbevist om, at den gamle lokalplan skal bestå. Blandt andet var formandsskabet Søren Larsen (S) og Kenny Bruun Olsen (V) i foråret indbudt til besigtigelse af frygt for indsigtsgener. Arkivfoto: Søren Gylling
Det bliver op til politikerne i by- og planudvalget, om de vil følge forvaltning eller beboerindsigelser i forhold til en ny lokalplan for Ekkodalen. 73 beboere har skrevet under på protest, og der er indkommet 13 høringssvar. Embedsmændene har ikke vurderet, at indsigelserne skal ændre lokalplanforslaget, som det ligger.

Erritsø: Trods en stribe indsigelser og underskriftindsamling fra 73 beboere på Ekkodalen og Smedevænget i Erritsø lægger forvaltningen ikke op til, at der ændres et komma i et lokalplanforslag, der gør det muligt at opføre fem nye boliger på en tom grund.

Det er derfor op til politikerne i by- og planudvalget at afgøre, hvor de mener sagen skal ende. En endelig vedtagelse af lokalplan 360 er på dagsordenen på by- og planudvalgets møde på mandag.

Planforslaget har været i otte ugers offentlig høring i perioden fra den 21. maj til 16. juli 2021. Der er kommet 13 bemærkninger og indsigelser. Herunder en underskriftindsamling mod den nye lokalplan. Den har 73 borgere på Ekkodalen og Smedegårdsvej skrevet under på.

Annonce

Høringssvarene er samlet i en hvidbog og et notat sammenfatter høringssvar og kommentarer fra forvaltningen. For alle indsigelser og høringssvar lyder konklusionen, at der ikke sker ændring af lokalplanen som følge af de indkomne bemærkninger.

Der skal ikke sker ændring af lokalplanen som følge af de indkomne bemærkninger.

Notat om høringen

Lokalplanen gør det muligt for boligudvikler Peter Fløe at opføre fem boliger på arealet. Den gældende lokalplan 13 giver kun plads til tre. Grundlæggende ønsker husejerne, at den eksisterende lokalplan bibeholdes, så der også i fremtiden alene kan bygges tre huse på hjørnegrunden.

Naboerne mener, at de nye boliger stikker ud i forhold til resten af kvarteret, mens projektudvikler Peter Fløe i sine bemærkninger til sagen påpeger, at boligerne lever op til nutidens krav for boliger.

Arkitekt Anette Billund har sat streger på boligerne, som får store terrasser frem for store haver.

- Dette projekt vil kunne få nogle af de vellønnede medarbejder fra de nye virksomheder til at bosætte sig i kommunen, påpeger Peter Fløe i sine kommentarer til lokalplanen.

Peter Fløe var for år tilbage medudvikler til Krügers Parken i Sanddal, som også mødte stor modstand blandt naboerne. I dag er freden genoprettet, og de attraktive boliger med udsigt til Lillebælt er alle lejet ud.

Indsigelserne fra de mange grundejere i kvarteret går desuden på spørgsmål om terrænregulering og håndtering af overflade- og regnvand. Fredericia Kommune påpeger, at problemstillingen med overfladevand ved skybrud ikke alene kan løses i en lokalplan, men at der i projektet er taget hånd om, at regnvandet holdes tilbage på egen grund, som reglerne siger.

Naboerne er også utilfredse med, at et grønt område bliver indskrænket, men forvaltningen påpeger, at der grundejerne aldrig har realiseret det som fælles grønt område, men at det har været anvendt som privat område.

Overordnet mener beboerne, at det er kritisk, at de ikke kan regne med den lokalplan, der var gældende, da de købte deres ejendomme. Til det svarer forvaltningen:

Efter planlovens kan kommunalbestyrelsen på ethvert tidspunkt beslutte at udarbejde et lokalplanforslag. Det sker typisk som led i planlægning af byudviklingen i kommunen og i situationer, hvor kommunalbestyrelsen ønsker at sætte sit præg på et privat byggeprojekt, eller når et ønsket byggeri udløser lokalplanpligt.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia ligner ikke et mandskab, som kan rykke op:  Men sådan holdes det spinkle oprykningshåb alligevel i live

Alarm 112

Vold, stoffer og alkohol: Politiet måtte sende flere patruljer forbi natklub i Fredericia

Annonce