Annonce
Middelfart

Puljepenge: Kauslunde godt på vej mod medborgerhus

Hertil kommer udvidelsen af den gamle klubhusbygning til at gå, når projektet forhåbentlig står færdigt om godt et år. Jørgen Winkler fra bestyrelsen i støtteforeningen Fodstøtten markerer den kommende ydermur. Foto: Jan Bonde
KIF Fodbold har planer om en udvidelse og modernisering, der vil forvandle KIF Huset til et medborgerhus med plads til 100 personer. Projektet koster 1,4 millioner kroner, og på mandagens byrådsmøde bevilgede politikerne de første 605.000 kroner - dog på betingelse af en lokalplansændring.

Kauslunde: Hvis det går som de håber på i Kauslunde, så vil der inden udgangen af næste år stå et færdigmoderniseret og langt mere brugervenligt forsamlingshus ud til boldbanerne på Sportsvej. Et medborgerhus, der ikke blot kan samle medlemmerne af byens mindre foreninger, men også fungere til udlejning og dagplejehus.

Projektet, der indeholder en udvidelse af lokalerne, så der vil kunne være 100 mennesker samlet mod 40 i dag, koster omkring 1,4 millioner kroner at realisere. Og på mandagens byrådsmøde kunne Kauslunde-medlemmerne så indkassere de første 605.000 kroner. De blev nemlig bevilget af byrådspolitikerne fra den såkaldte landdistriktspulje.

Pengene er dog bevilget på betingelse af, at lokalplanen for stedet bliver ændret - og pengene bliver af samme årsag først udbetalt næste år.

Det virker som en formsag.

- Vi har aldrig tidligere søgt Middelfart Kommune om penge. Vi klarer at klare tingene selv i Kauslunde. Men lige det her projekt får vi brug for hjælp til, og nu går vi videre med at søge private fonde og andet. Vi håber da at være så langt med projektet, at byggeriet kan komme i gang næste år, og hvis alt går vel, så håber vi, at det står færdigt i september 2021, siger Jørgen Winkler, der sammen med Per Knudsen er udvalgt fra bestyrelsesn i støtteforeningen Fodstøtten til at drive projektet i mål.

Moderniseret medborgerhus

Projektet i Kauslunde koster 1,4 millioner kroner.

De 605.000 kroner blev mandag bevilget af Middelfart Byråd. De tages fra landdistriktspuljen, hvor i alt 1.092.812 kroner blev uddelt.

KIF Fodbold har fra støtteforeningen Fodstøtten allerede 300.000 kroner - som foreningen har tjent gennem Lillebælt Kræmmermarked.

KIF Fodbold leder nu videre efter fondsmidler og sponsorer, der kan finansiere projektet med det nye medborgerhus.

Drømmen er, at projektet står færdigt i september 2021.

Bygger i 1970'erne

Bygningen er fodboldklubbens tidligere klubhus og bygget tilbage i 1970’erne. Det blev fraflyttet, da firmaidrætten flyttede fra byen og tilbød den lokale fodboldklub at rykke ind i deres lokaler på den anden side af fodboldbanen.

Kauslunde IF har de seneste mange år derfor benyttet lokalet til udlejning, men en dårlig akustik og et maks-antal på 40 gæster har sat sine begrænsninger, så den beskedne udlejning i dag alene dækker vedligehold - på trods af, at huset er uden gæld.

Med den kommende udvidelse vil selve festlokalet blive en del større, få loft til kip og dermed en anden og bedre akustik. Samtidig bygges der en overdækket terrasse ud mod Aksel Knudsen Park, som stadion hedder på de kanter.

Samtidig vil det moderniserede medborgerhus blive indrettet handicapvenligt, lige som det vil blive energioptimeret og altså udvidet, så der kan samles op til 100 mennesker.

Annonce

Børnefamilier rykker ind

- Vi vil gerne gøre noget for ikke mindst de unge herude. Der kommer en del børnefamilier til området i de her år, og et medborgerhus til de små foreninger, som stadig findes, er et vigtigt træk. Det her område er kernen i Kauslunde. Det er det, vi har tilbage, siger Jørgen Winkler og kigger ud over boldbanerne og over mod fodboldens klubhus på den anden side af stadion.

For at modtage støtte fra landdistriktpuljen kræves det, at man selv kan stille med 20 procent af finansieringen. Og grundet Lillebælt Kræmmermarked, som år efter år genererer pæne overskud til Fodstøtten, er der flueben ved de 300.000 kroner, som der er behov for at have på kontoen.

Salen i det nuværende byggeri kan kun rumme 40 gæster, og desuden er akustikken meget dårlig. Når den nye bygning står klar, vil der være loft til kip, bedre adgangsforhold for handicappede og gode rum til foreningsaktiviteter. Foto: Jan Bonde
Det er bygningen her, der skal udvides. Ikke at forveksle med fodboldklubbens nuværende klubhus, der befinder sig 50 meter bag fotografen til dette billede. Foto: Jan Bonde
Jørgen Winkler med tegningerne til det nye byggeri. Bag ham ses den hal, hvor Lillebælt Kræmmermarked kan opbevare sit udstyr til de årlige kræmmermarkeder under Den Ny Lillebæltsbro. Foto: Jan Bonde
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

Middelfart For abonnenter

Christian Eriksen donerer penge til millionbyggeri: Vil bygge bosted til unge

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Middelfart

Læser undrer sig over, at turister vises hen til Middelfart Sparekasse: - Hvor er der skilte til de andre pengeinstitutter?

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

FC Fredericia

FC Fredericias målhelt: Jeg vil gerne til en større klub

Annonce