Annonce
Fredericia

Rå og vild cykelsti på vej til Skærbæk: - Det er lidt et eksperiment

I marts blev der taget første spadestik til den længe ønskede cykelsti fra Kolding Landevej til Skærbæk. Anlægsarbejdet er i fuld gang, og på et virtuelt borgermøde kunne der stilles spørgsmål til projektet. Der var fokus på mulighed for lys helt til Kolding Landevej og en smule nervøsitet for, at vildt udseende kunne betyde skrænter, der skrider. Foto: Søren Gylling
I årevis har beboerne i Skærbæk efterspurgt en cykelsti, og nu er anlægsarbejdet på vej. Skrænter kommer til at stå med råt udseende i ler og jord, indtil den lokale vegetation slår sig ned med vildt blomsterflor. Anlægsprojektet ventes færdigt til efteråret.

Skærbæk: Der er gang i jordarbejdet langs Skærbækvej, hvor den længe ønskede cykelsti anlægges. Og jordskrænter vil der være fortsat, når stien står færdig. Det blev Skæbæk-borgerne præsenteret for på et virtuelt borgermøde tirsdag aften.

- Det bliver så fantastisk, når den står færdig, for den har vi virkelig efterspurgt i mange år, siger Jonna Heebøll, formand for Skærbæk Beboerforening.

Så hun var blandt de omkring 60, der lyttede med da Karsten Kiim fra Fredericia Kommunes vej- og parkafdeling fortalte om projektet og svarede på spørgsmål.

Annonce

Han kunne slå fast, at cykelstien får et lidt anderledes udtryk, end man kender det fra blandt andet Kolding Landevej. Fredericia ønsker at fremme vild natur, og det kommer til at gøre sig udslag i cykelstiprojektet.

- Det hele får et mere råt udseende end Kolding Landevej. Det meste bliver lerjord, grusjord og dårlig jord, som kommer til at se temmelig vildt ud, indtil der kommer planter op. Der skal ikke være et traditionelt græsdække, men planen er, at der skal komme en naturlig vækst af vilde blomster, som selv indvandrer, sagde Karsten Kiim.


Vil skråningerne ikke skylle væk, hvis de hverken beplantes eller sås til, op mod cykelstierne?

Spørger på borgermødet


Den oplysning gav anledning til flere spørgsmål om, hvordan stien vil arte sig i regnvejr. Vil jorden ikke bare skride sammen?

- Det forventer vi ikke, men det er lidt et eksperiment, så vi vil følge det tæt, sagde Karsten Kiim.

Pumpe i tunnellen

Cykelstien anlægges fra Kolding Landevej i nord til rundkørslen i Skærbæk i syd. Fra Overmarken i vest til Langelandsvej i øst.

Den bliver dobbeltrettet og 2,5 meter bred frem til Langelandsvej. Lidt syd for cykler man ned under Skærbækvej i en tunnel, der fører op til fem meter ned under jorden. Op på den anden side, og ind på det nye cykel/gangsystem mod øst og vest.

Kører man ud af Skærbæk, så kører man til Langelandsvej, hvor man kobles på den dobbeltrettede cykelsti til Kolding Landevej.

Fra Kolding Landevej i nord til Skærbæks rundkørsel i syd kommer cykelstien til at forløbe. Syd for Langelandsvej skal indkommende cyklister en tur ned under Skærbækvej for at komme videre mod byen. Kort: Fredericia Kommune

Cyklisterne kan færdes i belysning frem til Langelandsvej. Og der kommer lys på gang-cykelstien, som går øst-vest, lovede Karsten Kiim.

Til gengæld ville han ikke love, at der kom lys på cykelstien videre frem til Kolding Landevej, som en deltager efterspurgte.

- Det ligger ikke i planen i øjeblikket, for vi vurderer ikke, at der er et behov. Men det vil vi holde øje med og vurdere på løbende, sagde han.

Cyklisterne skal som nævnt passere Skærbækvej via en tunnel, som kommer ned i næsten fem meter under Skærbækvej. For at den ikke kommer til at stå fuld af vand, bliver der etableret et pumpeanlæg, som holder den tør.

Annonce

Bedre plads på vejen

En deltager ville vide, om det indgår i projektet at udvide Skærbækvej lidt, når man nu er i gang med cykelstien. Spørgeren påpegede, at den er meget smal nogle steder.

- Det er ikke planen, for vi tror, at det giver en stor effekt, at vi med cykelstien får fjernet både cykler og gående fra Skærbækvej, svarede Karsten Kiim.

Han kunne også love en spørger, at cykelstien kommer til at indgå i den overordnede vedligeholdelsesplan.

- Så den bliver både ryddet for sne og saltet, forsikrede han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se topmatchen fra kl. 18.20: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Fredericia For abonnenter

Har der været rotter nær dig?: Stort kort viser hvor, der er blevet spottet flest rotter og rottelort

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen

Annonce