Annonce
Fredericia

Rådgivere laver nye beregninger på omstridt bro: Seneste forstærkninger holder fortsat

Rådgivere i disse dage ved at lave beregninger på, om træværket på den inderste del af cirkelbroen skal fjernes eller erstattes med et andet materiales. Foto: Peter Friis Autzen
Cirkelbroen har ikke taget skade af onsdagens blæsevejr, fastslår Fredericia Kommune.
Annonce

Fredericia: Onsdag sørgede en markant vind for, at større bølgeskvulp ramte ind over den så omtalte cirkelbro på Østerstrand.

Den i forvejen lettere medtagede og omdiskuterede bro har dog ikke umiddelbart taget yderligere skade, lyder det fra koncernchefen for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune, René Olesen.

- Jeg var dernede i morges (torsdag, red.) og kigge, og der er et enkelt af brædderne, der har løsnet sig med en skrue. Det bliver sat fast igen, så det ser rimelig fornuftigt ud i betragtning af det vejr, vi havde, siger han.


Den del, der blev lavet sidste år, er intakt, og forstærkningerne holder stadig. Vi skal bare finde ud af, hvad vi skal gøre med den inderste del og den beklædning, der sidder der.

René Olesen, koncerndirektør for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune


For halvanden uge siden kom der igen fokus på den runde badebro. Her viste det sig nemlig, at det trykimprægneret fyrretræ, der er benyttet som beklædning på den inderste del af cirklen, bliver spist op pæleorm.

I øjeblikket er rådgivere derfor sat til at undersøge skadernes omfang.

- De er ved at få lavet de her beregninger for at se, om der er noget, der skal ændres.

Cirkelbroen på Østerstrand torsdag morgen. Foto: Peter Friis Autzen

- Den del, der blev lavet sidste år, er intakt, og forstærkningerne holder stadig. Vi skal bare finde ud af, hvad vi skal gøre med den inderste del og den beklædning, der sidder der. Det er de ved at regne på for at se, hvilken løsning de kan anbefale, siger René Olesen.

Koncernchefen tror, resultatet af det arbejde ligger klar inden for et par uger.

Bag den delvist ødelagte træbeklædning på cirkelbroens inderside gemmer selve fundamentet sig. Det er bygget i jernspuns og beton.

- Det ligner en træbro, men det er ren beklædning og ikke en del af den bærende konstruktion, har landskabsarkitekt Lars Bak fra Fredericia Kommune tidligere forklaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Fredericia

Mette bor lige op ad travl trafikåre: - Vi har ingen ro på noget tidspunkt

Annonce