Annonce
Sydjylland

Udlændingestyrelsen indsætter vagtværn: Røde Kors' ansatte frygter borgerne i Sandvad

Borgerne i Sandvad har flere gange protesteret mod Udlændingestyrelsens beslutning om at flytte en gruppe asylansøgere, hvoraf flere er dømt for drab, ind i den lille by. Her er de i protest foran Christiansborg. Foto: Lars Lindholm 
De ansatte hos Røde Kors i Sandvad føler sig ikke længere trygge, og derfor er der nu blevet indsat et vagtværn ved asylcentret i byen.

Sandvad: Sagen om asylcentret i Sandvad har taget endnu en drejning. Ifølge JP Vejle har Røde Kors ansat vagter, der har til opgave at passe på de ansatte på centret i Sandvad.

Udlændingestyrelsens vicedirektør, Grith Sandst Poulsen, oplyser til JP Vejle, at vagterne er indsat som en direkte konsekvens af et dialogmøde i Sandvad 12. november.

Her var blandt andre styrelsen, Røde Kors og lokale beboere til stede for at drøfte status på centret.

Annonce

På mødet ønskede byens borgere blandt andet svar på, hvornår de kommende beboere - hvoraf flere er dømt for drab - flytter ind. Men den information vil Udlændingestyrelsen ikke ud med, da den frygter, at borgerne i Sandvad vil stå klar med en demonstration på dagen.

Formanden for Hovedkær Lokalråd, Lars Lindholm har tidligere udtalt til Vejle Amts Folkeblad, at han og andre borgere i Sandvad er blevet kontaktet af Sydøstjyllands Politi, der har gjort opmærksom på, at Røde Kors' ansatte på centret ikke længere følte sig trygge ved at komme til byen.

Hvis de ansatte på Røde Kors bliver "bange" for os, så kan jeg da godt have min tvivl om, hvorvidt de kan håndtere og passe på de syge og svage beboere på centret.

Lars Lindholm

De ansatte frygter angiveligt, at nogen vil gøre dem selv eller deres biler skade, mens de er på centret.

Men Lars Lindholm understregede i sidste uge, at hverken han eller andre borgere kan finde på at gøre skade på centrets ansatte.

- Det er ikke de ansatte i Røde Kors, vi er sure på. De gør jo bare deres arbejde. Vi kunne heller ikke finde på at gøre noget ved dem eller lave hærværk på deres biler. Vi viser bare vores utilfredshed med situationen, og vi ønsker da, at Røde Kors og Udlændingestyrelsen forstår alvoren i det, sagde Lars Lindholm til Vejle Amts Folkeblad 18. november.

Dialogen mangler

For Lars Lindholm er det frustrerende at læse, at Grith Sandst Poulsen udtaler, at Udlændingestyrelsen ønsker dialog, da det ikke er det, man oplever i Sandvad.

- Hver gang vi har haft en samtale eller et møde med Udlændingestyrelsen, er det, fordi vi borgere i Sandvad har ønsket det. Det er os, som er nødt til at række ud først. Når vi så snakker med Udlændingestyrelsen, nægter de at svare på vores spørgsmål. Så hvis de gerne vil have en god dialog, så opfordrer jeg dem til at få vendt det om, så det er dem og ikke os, der skal starte, siger Lars Lindholm.

Generelt synes han hele udviklingen er ærgerlig.

- Jeg synes, det er trist, at det eskalerer, fordi vi ønsker jo bare en dialog. Vi har ingen interesse i at hænge de ansatte på Røde Kors ud, og vi vil ikke jage dem væk. Vi vil bare gerne demonstrere og vise vores utilfredshed. Men jeg må også indrømme, at hvis de ansatte på Røde Kors bliver "bange" for os, så kan jeg da godt have min tvivl om, hvorvidt de kan håndtere og passe på de syge og svage beboere på centret, siger Lars Lindholm.

Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Fredericia For abonnenter

Tanya og Ricko håber på løsning tæt på Frederiksodde Skole: - Hvorfor skal de børn med mest brug for ro flyttes rundt?

Sydjylland

Forelskelsen i en gammel stationsbygning har kastet fysioterapeut ud i et kæmpe projekt: Liset håber, renoveringen er færdig i 2026

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce