Annonce
Erhverv

Røde Kors-tøjbutik bliver landet største

1. januar overtager Røde Kors i Give lejemålet af de lokaler, der tidligere husede Fakta på Nytorv. Det betyder, at Danmarks største Røde Kors-tøjbutik kommer til at ligge i Give. Foto: Claus Kolding
Ved årsskiftet flytter Røde Kors Give sin tøjbutik ind på Nytorv, hvor Fakta tidligere havde til huse. Det betyder blandt andet en syvdobling af salgsarealet til i alt 812 kvadratmeter.
Annonce

GIVE: Fra årsskiftet kommer landets største genbrugsbutik til at ligge i Give.

I hvert fald bliver det den største genbrugsbutik i Røde Kors-regi.

- Fra 1. januar overtager vi lejemålet af det tidligere Fakta på Nytorv. En rigtig god nyhed og en god julegave for os her i Røde Kors Give, siger Hanna Vig.

Hun er daglig leder af Røde Kors' tøjbutik i Give, og hun kan også løfte sløret for, hvad der nu kommer til at ske med tøjbutikken. Og det er ikke småting. Ved at leje de 812 kvadratmeter bliver der tiltrængt ny plads til selve butikken.

- Dernæst får vi et dejligt stort fælles mødelokale, så alle vores underafdelinger nu får et fast mødested. Vi får et dejligt stort rum ude bagved til modtagelse af tøj, vi får et stort rum til sortering og lager, kontorlokale, vaskerum og så videre. Det bliver så godt og funktionelt, lyder det fra Hanna Vig.

Interessen for genbrugstøj er generelt blevet større og i takt med den stigende omsætning og den øgede handel i butikken i Østergade har de frivillige følt, at pladsen er blevet trang. Det gælder både i butikken og i de lokaler, der bruges til kontor og sortering.

Og ved du hvad? Vi bliver simpelthen Danmarks største tøjbutik i Røde Kors-regi. Er det ikke fantastisk, at det er her i Give, det sker?

Hanna Vig, daglig leder af Røde Kors' tøjbutik i Give

Annonce

Alle med på idéen

Beliggenheden i midtbyen fejler dog ikke noget, og ifølge Hanna Vig har man hele tiden fået en god behandling af udlejer Ole Esmark. Men pladsen er som sagt trang.

- Jeg har gennem længere tid gået og luret på de tomme lokaler på Nytorv og tænkt, at de ville være helt ideelle til vores butik. Da jeg fremlagde idéen for mine kolleger i styregruppen og i bestyrelsen, var de alle som én med på ideen, og alle de frivillige, der giver et nap med i butikken syntes også, at det var en god idé, fortæller Hanna Vig.

Ideen blev forelagt for Røde Kors på direktionsgangene, og med konsulent Claus Kolding i spidsen forhandlede man sig frem til en fornuftig en lejeaftale med lokalernes ejere. Hanna Vig ved godt, hvem der står bag succesen i Give, og for hende er det vigtigt at få dem frem i rampelyset.

- For det første har vi en rigtig god flok fantastiske frivillige, der dag efter dag leverer et flot stykke arbejde i butikken i Østergade. Vi har en ordentlig, pæn og ren butik med udelukkende gode varer til salg. Og det er vigtigt, siger Hanna Vig.

Annonce

Nyt inventar

Men hun ved også godt, at det ikke gør det alene. Der skal også kunder i butikken.

Og det har Røde Kors via en god solid kundekreds, der bruger butikken. Uden kunder ingen handel, uden handel ingen penge til gode lokale formål her i Give.

- Butikken er med til at sørge for julehjælp og hjælp til familier i familienetværket, siger Hanna Vig.

Den nye butik tages dog ikke i brug med det sammen. Der er en lang række praktiske gøremål med de ledige lokaler, der skal have en større omgang, inden de er klar til brug.

Butikken vil blive udstyret med nyt, men brugt, inventar. Hennes & Mauritz i Kolding leverer gratis leverer deres butiksinventar til butikken. Desuden arver man en stor disk fra Hennes & Mauritz i Aarhus.

Røde Kors' møbelbutik på Møllevej kører ufortrødent videre, så fremtiden byder på to stærke Røde Kors butikker i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Annonce