Annonce
Trekantområdet

Rødkildes rektor til årets studenter: I har vist samfundssind

Rektor på Rødkilde Gymnasium, Kristine Kortnum, nævnte i sine dimissionstaler, at studenterne havde accepteret forandringer og holdt sig til fællesskabet under coronakrisens usædvanlige forårsmåneder. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Rødkilde-rektor Kristine Kortnum fortalte 2020-studenterne, at de har udgjort et robust fællesskab under et forsømt forår, som coronatruslen har været skyld i.
Annonce

Vejle: Rektor på Rødkilde Gymnasium, Kristine Kortnum, så primært to ting i 2020-studenterne, som vil gøre dem mindeværdige i årene frem.

For det første er studenterne den første afsluttede årgang under den nyeste gymnasiereform fra 2017. For det andet har deres seneste måneder været plaget af en coronakrise, som går over i verdenshistorien.

- I har om nogle vist samfundssind og evnen til at omstille jer. I har taget ansvar, og I har accepteret de forandringer, som har berørt jer. I har haft et Scherfigs forsømt forår.

- Dog ikke af de grunde, som Scherfig oprindeligt tillagde betydningen "et forsømt forår", hvor skolearbejde og de forestående eksaminer gjorde, at blikket ikke blev vendt mod forårets kommen, men I oplevede det, fordi al normalitet for en stund var sat ud af spil.

- Den evne, som I har vist os alle ved at håndtere den store omstilling, som I har været igennem i et for jer vigtigt forår, var jeg ikke i tvivl om, at I havde, sagde rektoren i sine i alt ni dimissionstaler.

Torsdag og fredag på Rødkilde Gymnasium dimitterede skolens ni afgangsklasser. Hver fik tildelt et tidsrum med dimissionstale og overrækkelse af beviser i tre kvarter, hvorefter der blev afsat en halv time til en reception.

Kristine Kortnum havde medbragt sin egen studenterhue til dimissionstalen for at huske studenterne på, at de nu er medlem af et værdifuldt fællesskab, der dog ikke er bedre end andre.

Og rektoren trak tråde til en 100 år gammel danmarkshistorie for at synliggøre, hvor vigtige fællesskaber kan være.

- Genforeningen kan i min optik bruges til at minde os om, at vi skal værdsætte fællesskabet og ikke at tage det for givet. Robuste fællesskaber gør, at vi ikke behøver være noget i kraft af vores præstationer og for at gøre det, skal vi turde at vise fejl og mangler - ja, vores sårbarheder. Et fællesskab, som studenterhuen symboliserer, har I alle været med til at bidrage til, fortalte Kristine Kortnum.


Genforeningen kan i min optik bruges til at minde os om, at vi skal værdsætte fællesskabet og ikke at tage det for givet.

Kristine Kortnum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce