Annonce
Fodbold

Rødt kort kunne have kostet Brasilien mesterskabet

Gabriel Jesus scorede, lagde op til et mål og blev udvist i finalen i Copa America mod Peru. Foto: Scanpix.
Brasilien vandt Copa America for 9. gang med sejr på 3-1 over Peru i finalen på Maracana i Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro: Et rødt kort til banens bedste spiller Gabriel Jesus fra Manchester City kunne have kostet Brasilien det sydamerikanske mesterskab på hjemmebane, men det lykkedes Brasilien at hive sejren hjem med 3-1 over et godt kæmpende hold fra Peru.

De to hold mødtes allerede i den indledende pulje, hvor Brasilien slog Peru med 5-0, men brasserne kom på helt anderledes arbejde i finalen.

Everton bragte Brasilien foran 1-0 efter 15 minutter på fint forarbejde af Gabriel Jesus.

Paolo Guerrero - tidligere Borussia Dortmund og Hamburger SV, nu aktiv i den brasilianske liga - udlignede på straffespark, dømt for uforsætlig hands mod Thiago Silva fra Paris St. Germain.

Det var det første mål i hele turneringen hos Brasiliens målmand Alisson fra Liverpool, men inden pausen scorede Gabriel Jesus til 2-1.

Roberto Firmino fra Liverpool brændte en kæmpechance i anden halvleg, og kampen blev pludselig spændende, da Brasilien blev reduceret til 10 mand.

Brasilien levede livet farligt og tog både Firmino og Coutinho ud. Hvis Peru havde udlignet, skulle Brasilien spille forlænget spilletid uden sine tre farligste angribere, men Everton ville det anderledes. Han rykkede igennem og blev jordet. Straffespark og scoring af Richarlison fra Everton til 3-1.

Brasilien har arrangerer Copa America fem gange og vundet på hjemmebane hver gang og ni gange ialt.

De fem-dobbelte verdensmestre har imidlertid ikke vundet noget siden 2007.

VM vandt de sidst i 2002, men ved VM i 2006, 2010, på hjemmebane i 2014 og 2018 i Rusland var der ingen titel til Brasilien. I Rusland tabte de til Belgien i kvartfinalen.

Brasilien har et fint landshold i dag, men der er stadig meget langt op til de hold, der vandt VM i Sverige i 1958 og det bedste hold nogensinde i 1970.

Peru har ikke været i en Copa America-finale de seneste 44 år.

Peru var med ved VM i Rusland. Det var Perus første VM-deltagelse i 36 år.

Annonce

Det vindende hold

Brasiliens vindende hold:

Alisson, Dani Alves, Thiago Silva, Marguinhos, Alex Sandro, Coutinho, Casemiro, Artur, Everton, Gabriel Jesus, Roberto Firmino og indhopperne Richarlison og Eden Militao.

Træneren er Tite, tidligere klubverdensmester med Corinthians.

Everton, der spiller for Gremio, blev kåret som kampens bedste spiller.

Brasilien vandt 3-0 over Bolivia, spillede 0-0 mod Venezuela, slog Peru med 5-0 og Argentina med 2-0 på vejen mod finalen.

Brasilien ærgrer sig over, at der stadig er tre år til VM i Qatar, for de bedste europæiske hold Tyskland og Spanien er nede i en bølgedal. Kun Frankrig har klasse i øjeblikket, vurderes det.

Der var en del ballade omkring årets Copa America.

Argentina og Lionel Messi erklærede åbent, at dommerne havde været korrupte, fordi Argentina blev snydt for flere straffespark, og at VAR ikke blev brugt i de mest oplagte tilfælde. Messi var også meget utilfreds med sin egen udvisning, for han lavede ikke noget, men blev overfaldet.

Brasilien forsvarer titlen i 2020 i Argentina (åbningskamp) og Colombia (finalen).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Kultur

Jonah Blacksmith kommer til Fredericia

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];