Annonce
Vejle

Rødt lys for alle: Endnu et lyskryds i Vejle

Masterne er rejst, og snart rykkere signalleverandøren ind med det udstyr, der skal monteres, så trafikken på Jellingvej kan reguleres med røde og grønne lys. Foto: Torben Juhler
Borgere på Uhrhøj har længe efterlyst en lysregulering i krydset ved bydelens bager. Det vil som udgangpunkt lyse rødt for alle bilister.

Uhrhøj: Høje master er rejst i krydset, hvor Petersmindevej og Høgsholtvej møder Jellingvej.

I løbet af få dage møder signalleverandøren op og begynder at installere lamper og styring til bydelens første lysregulering, og om godt to uger skal de første biler holde for rødt og køre over for grønt i det trafikerede kryds ved Uhrhøjs bager.

- Det er et projekt, der er blevet til i samarbejde med Uhre Lokalråd, der længe har haft et ønske om at få signalreguleret krydset, så man kan få en mere sikker overgang. Da Planetbyen er i rivende udvikling, mener vi, at tiden er inde til at få lavet nogle ordenlige ind- og udkørsler og en sikker skolevej for de skolebørn, der bor i den gamle del af Uhrhøj og skal krydse Jellingvej, fortæller Claus Weng Petersen, afdelingsleder for Vejle Kommunes Anlæg & Infrastruktur.

Annonce

Det er et projekt, der er blevet til i samarbejde med Uhre Lokalråd, der længe har haft et ønske om at få signalreguleret krydset, så man kan få en mere sikker overgang.

Claus Weng Petersen, afdelingsleder for Vejle Kommunes Anlæg & Infrastruktur

Rødt for alle retninger

Projektet beløber sig til en udgift på halvanden million kroner, og signalleverandøren skal aflevere det færdige anlæg 28. juni. Herefter skal signalet gennem en testperiode, hvor småfejl rettes, indtil det gerne skulle køre uden problemer fra 1. august.

- Vi laver reguleringen, så der som udgangspunkt er rødt hele tiden fra alle retninger. Så vil en radar registrere, når en biler nærmer sig krydset, og så vil det hurtigt skifte til grønt, der hvor der kommer en bil. På den måde kan vi få et godt flow i afviklingen. Det er ikke noget, vi kan gøre på for eksempel Horsensvej, hvor der er meget trafik fra alle sider, siger Claus Weng Petersen.

Det rådgivende firma, kommune har hyret til opgaven, har haft en drone oppe for at filme trafikken i morgen- og eftermiddagstimerne, hvor presset i krydset er størst. De optagelser har vist, at trafikken på Jellingvej og Petersmindevej fordeler sig rimeligt jævnt.

- Det kan godt være, at vi skal kigge på, om vi skal lave signalprogrammeringen om, når Hover engang er udbygget med en helt ny bydel. Men når først anlægget står der, skal vi ikke til at grave og bruge mange penge på det. Så kan vi blot ændre programmeringen, siger Afdelingslederen.

Lavet cykelsti til krydset

Udover lysreguleringen har kommunen etableret en cykelsti fra Venusvej og ned til krydset ved Jellingvej, så bløde trafikanter skilles fra de hårde inden krydset. Samtidig er fodgængerovergangen med en helleanlæg i midten sløjfet, da fodgængere fremover skal krydse Jellingvej i det nye anlæg.

- Vi har lavet en lidt længere venstresvingsbane for de bilister, der kommer nede fra byen og skal op ad Petersmindevej. Så får vi ikke biler stuvet op i krydset, og flere af de biler, der skal ligeud, kan nå med over, mens der er grønt, forklarer Claus Weng Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce